3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Sabaha kadar yandı!

Denizli'de dün gece başlayan ancak bölgenin sarp olması sebebiyle müdahale edilemeyen orman yangınına bu sabah, günün ilk ışıklarıyla birlikte müdahale edilmeye başlandı. Servergazi Beldesi üzeri Şelale Mevkii civarında belirlenemeyen bir sebepten dolayı çıkan orman yangınına, bölgenin sarp, kayalık ve dik olmasından dolayı orman yangın söndürme ekipleri müdahale edemedi.

Ulaşımın bir bölümünün askeri bölge içerisinden sağlandığı yangın bölgesine ulaşamayan ekipler, dün gece yangının diğer yerlere sıçramaması için sabaha kadar hazır beklerken, bugün sabahın ilk ışıkları ile birlikte yangına müdahale başlatıldı. Araç ve arazözlerin bölgeye çıkamaması sebebiyle Denizli, Marmaris, Antalya ve Fethiye Orman Bölge Müdürlüklerindeki 4 helikopterin yangına müdahale etmeye başladıklarını söyledi. Helikopterlerin yanı sıra 107 orman yangın söndürme işçisi de bölgede söndürme çalışmalarına katılıyor.

Şu ana kadar yaklaşık 7 hektarın yandığı ve örtü yangını olarak süren orman yangınının henüz kontrol altına alınamadığı belirtildi. Denizli Orman Bölge Müdürü Adem Oklu, dün gece çıkan ancak müdahale edilemeyen yangına, havanın aydınlanmasıyla birlikte 107 işçi ve 4 helikopterle müdahale edildiğini, yangının örtü yangını şeklinde sürdüğünü söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2005 Salı 12:29:37
Güncelleme :6 Eylül 2005 Salı 12:32:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?