3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Sahte altın uyarısı

Denizli'de piyasaya sahte altın sürmek isteyen bir kişinin polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alınmasından sonra esnaf ve vatandaşları uyaran Denizli Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, bilinmeyen yerlerden alışveriş yapılmamasını istedi.

Denizli'de bir süre önce bazı şahısların teneke ve bakır sahte bilezikleri bazı esnafa satmaya çalışması üzerine yakalanmasından sonra bu konuda uyarılarda bulunan Denizli Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, "Her önünüze gelenden altın alış verişi yapmayın" dedi.

Sahte altınların ve şahsın yapılan bir ihbarla ele geçirildiğini anlatan Erkan, "Bu şahıslar piyasadan topladıkları teneke ve bakır sahte bilezikleri Bayramyeri Meydanı'nda bulunan Belediye İş Hanı'nda bir sarrafımıza satmak istemiş.

İşinin ustası bilinçli sarrafımızda altının sahte olduğunu hemen anlayıp, oda başkanına durumu bildirmiş ve şahsı işyerinin içinde oyalamış ve bu esnada oda başkanımız da bizi arayarak ihbarda bulundu. İ.K adlı şahsı sarraf dükkanında yakalayan ekiplerimiz, şahsın kaldığı otelde de yaptıkları aramalarda sahte bilezikler ele geçirdi. Halkımızı dolandırıcılara karşı uyarıyoruz.

Esnaflarımız dikkatli olsun, her önüne gelenden, her işyerinin kapısından içeri girenden altın almasın. Vatandaşlarımız, gerçekten bu işi kendine meslek seçmiş işyerlerinden ve sarraflarımızdan alış veriş yapsın" şeklinde konuştu.

Erkan, ayrıca sahte bilezik olayıyla ilgili olarak A.K. adlı bir kişinin daha arandığını kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2005 Cuma 11:22:05
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 16:04:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?