5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Sahte dolar operasyonu

Emniyet ekipleri tarafından düzenlenen sahte dolar operasyonunda ele geçirilen paraların, tekstil piyasasına sürülmek istendiği iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekipleri, bir süredir takip ettiği 06 TYM 33 plakalı otomobilde arama yaptı. KOM Şubesi tarafından araç içerisinde yapılan aramalarda, otomobilin çeşitli yerlerine gizlenmiş ve çeşitli seri numaralarda 91 adet sahte 100 dolar ele geçirdi. Otomobil içerisinde bulunan Yunis Sevimli (51), Ali Alev (23) ve Mahmut Pekinci (35) emniyet ekipleri tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili olarak basın toplantısı düzenleyen Denizli Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, yakalanan şahısların Ankara'dan Denizli'ye gelerek sahte 100 dolarları tekstil piyasasına sürülmek istendiğini belirtti. Erkan, yakalanan şahıslar üzerinden çıkan 2 adet sahte çeke de el konulduğunu belirtti.

Vatandaşlardan gelen bir ihbar üzerine harekete geçtiklerini anlatan Erkan, "Bir süre takip ettiğimiz araç Kayalık Caddesi'nde emniyet ekipleri tarafından alındı. Araç içerisinde yapılan aramalarda, otomobilin çeşitli yerlerine gizlenmiş ve çeşitli seri numaralardaki sahte 100 dolarlara el konuldu. Ayrıca şahıslar üzerinde yapılan aramalarda 2 adette sahte çek bulundu. Emniyet ekipleri tarafından gözaltına alınan 3 şahıs, yapılan sorgulamaların ardından adli mercilere teslim edildi" dedi. Olayla ilgili olarak emniyet ekipleri tarafından yapılan çalışmalar devam ediyor.

.
Yayın Tarihi : 17 Mart 2006 Cuma 14:05:29
Güncelleme :17 Mart 2006 Cuma 14:15:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?