5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Sahte kredi kartıyla alışverişte yakalandı

Denizli'de bir kuyumcudan sahte kredi kartıyla alışveriş yapan şahıs, aynı mevkiide bulunan başka bir kuyumcudan alışveriş yaparken güvenlik kamerasına yakalandı.Bankanın uyarısı üzerine ilk alışveriş yaptığı yerdeki işyeri çalışanları tarafından başka bir kuyumcuda yakalanan şahıs, emniyet ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, bugün öğle saatlerinde meydana gelen olayda, E.G. (41) isimli şahıs, Bayramyeri'nde bulunan Özbilen Kuyumcu'ya girerek, bin 200 YTL tutarında çeşitli altın takılar aldı. Kredi kartı kullanan E.G, altınları alarak kuyumcudan ayrıldı. Aradan kısa bir süre geçtikten sonra banka yetkilileri tarafından kuyumcu aranarak, şahsın kullandığı kredi kartının kopya kart olduğu belirtildi. Bunun üzerine harekete geçen işyeri sahipleri, şahsı aynı kredi kartıyla Yapsu Kuyumcu'da alışveriş yaparken yakaladı.

Daha önce alışveriş yaptığı kuyumcunun sahibini karşısında gören E.G, kaçmak isterken işyeri sahipleri tarafından yakalandı. Olay yerine gelen emniyet ekipleri, şahsı gözaltına alırken, ilk kuyumcudan alınan altınların başka bir şahısla gönderildiği öğrenildi. Emniyet ekipleri tarafından gözaltına alınan şahıs, sorgulanmak üzere Denizli Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Özbilen Kuyumcu'da çalışan ve E.G. isimli şahsı Yapsu Kuyumcu'nun içinde yakalayan Erkan Taşkın, E.G. isimli şahsın kendi işyerlerine gelerek alışveriş yaptığı ve nakit para yerine kredi kartını kullandığını belirtti.

E.G. isimli şahsın kimliğine baktığını ve kimlikteki ismin aynısının kredi kartının üzerinde de olduğunu belirten Taşkın, "İşyerimize gelerek bin 200 YTL tutarında altın alarak, hesabı ödemek için kredi kartı verdi. Kimliğini kontrol ettikten sonra kredi kartını alarak pos makinesinden geçirdim. Şahıs işyerinden ayrıldıktan sonra, banka yetkilileri işyerimizi arayarak az önce alışveriş yapan şahsın kredi kartının sahte olduğunu ve kopyalama usulü kartlardan olduğunu söyledi. Ben de hemen şahsı aramaya başladım. Şahsı başka bir kuyumcudan alışveriş yaparken yakaladım. Kendisine kullandığı kredi kartının sahte olduğunu ve aldıkları malzemeleri bana vermesini istedim. Şahıs aldığı altınları başkasıyla gönderdiğini ve arayarak getirmesini söyleyeceğini belirtti. Kaçmak istedi, biz de işyeri sahipleriyle birlikte dükkandan dışarıya çıkarmadık. Emniyet ekipleri buraya gelerek şahsı gözaltına aldı" dedi.

Öte yandan, olayın yaşandığı kuyumcudaki güvenlik kamerası, şahsı saniye saniye görüntüledi.

.
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2006 Perşembe 20:02:42
Güncelleme :13 Nisan 2006 Perşembe 20:07:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?