3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

'Üçgen PTT' soyuldu

Denizli'de Üçgen Çarşısı'nda bulunan "Üçgen PTT Şubesi" gece yarısı kimliği belirsiz kişi veya kişeler tarafından soyuldu. Edinilen bilgiye göre, Üçgen Çarşısı içinde 8.Blok 2.Z.113-2.Z.128 numaralı bölümde bulunan, PTT Şubesi'nin demir parmaklıklarındaki asma kilidi levye ile kıran soygunlular, çarşının bekçilerine rağmen içeri girmeyi başardılar.

Soyguncular şube içindeki demir kasayı da levye ile kırarak, içinde bulunan 10 bin YTL'yi aldılar.
Soyguncular daha sonra aynı çarşı içinde bulunan Uğur Bingöl'e ait, 10 Blok 2.Z.145 nolu iş yerinde su arıtma sistemleri ofisine girdiler.

Buradaki kapının kilidini de kırıp içeri giren hırsızlar, kasanın alt bölümünde bulunan çek ve senetleri alarak kayıplara karıştılar. PTT Üçgen Şubesi'nin soyulması sabah mesaiye gelen memurlar tarafından farkedildi. PTT görevlileri soyulduklarını anlayınca hemen polise ihbarda bulundular.

Olay yerine gelen polis ekipleri inceleme başlattı. Polis ekipleri olay yerinde parmak izi alarak, delil toplarken, yapılan araştırma sonunda PTT Şubesi'nden 10 bin YTL çalındığı anlaşıldı. Soygunu gerçekleştiren kişi veya kişilerin yakalanması için soruşturma başlatılırken, Üçgen Çarşısı esnafları yaşanan olaylardan üzüntü duyduklarını belirtiler.

Çarşılarında sürekli bu tür olayların olduğunu belirten Üçgen Çarşısı Türk Telekom Bayii Hasan Toprak, "Ben 8-9 seneden beri burada esnaflık yapıyorum. Üçgen Çarşısı'nda bu tür soygun olayları sürekli oluyor. Balicisi, tinercisi çarşı içerisinde dolaşıyor ve denetimler yetersiz kalıyor.

İşini kaybeden buraya gelip bir masa, bir sandalye koyarak işyeri açıyor. Maliye'den SSK'dan uzak iş yapıyor. Özellikle geceleri insanlar bu bölgeden geçmeye korkuyorlar" dedi. Üçgen Çarşısı'nda gerekli emniyet tedbirlerinin alınmasını isteyen esnaflar, devlet dairesinin soyulmasının endişe verici olduğunu söylediler.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2005 Cuma 14:22:29
Güncelleme :19 Ağustos 2005 Cuma 15:56:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?