5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Uyuşturucu ve araç operasyonu

Denizli'de uyuşturucu esrar maddesi yetiştiren ve satmaya çalışan, bunun yanı sıra İstanbul'dan aldıkları araçların şase ve motor numaralarını değiştirerek sattıkları ileri sürülen bir gruba yönelik düzenlenen operasyonlarda 5 kişi gözaltına alınırken, 7 kilo esrar maddesi ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Denizli ve Muğla'da düzenlenen 2 ayrı operasyonda, temin ettikleri uyuşturucu esrar maddesini yetiştirdikleri ve gençlere satmak için Denizli'ye getirdikleri ileri sürülen 5 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin ikamet, oto ve üzerlerinde yapılan aramalarda 6 kilo 840 gram kubar esrar maddesiyle, suçta kullanılan 1 adet otomobile el konuldu. Gözaltına alınan şüphelilerden bir kısmının birlikte hareket ederek, organize bir şekilde İstanbul'dan hurda veya kaza yapmış araçları çok ucuz fiyatlara alarak Denizli'ye getirdikleri ve bu otoların şase ve motor numaralarını değiştirerek normal bir araçmış gibi piyasaya sattıkları tespit edildi.

Operasyonlarda yakalanan şahısların, kendi aralarında çıkar amaçlı örgüt oluşturmak, uyuşturucu madde temin etmek, bulundurmak, yetiştirmek ve satmak, oto hırsızlığı, hırsızlık malı otoları değiştirerek satmak ve sahtecilik suçlarından adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.
Operasyonlarla ilgili bilgi veren Denizli Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, Denizli'de suç ve suçlarla mücadele konusunda çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Bu operasyonlar, uzun süredir sürdürdüğümüz istihbari çalışmaların sonucudur.

Adli makamların izni ve bilgisi dahilinde yaklaşık 3 aydır sürdürdüğümüz çalışmaları tamamladık. Düzenlenen operasyonlarda yaklaşık 7 kilo esrar maddesi ele geçirildi. Olay, uyuşturucu madde kaçakçılığıdır" dedi.

Uyuşturucuyla mücadeleyi sürdüreceklerini ifade eden Erkan, "Özellikle gençlerimizin uyuşturucudan korunması bizim için çok önemli. Bu konuda bugüne kadar 7-8 operasyon düzenledik. Biz, uyuşturucuyu bir insanlık suçu olarak görüyoruz.

Olayla ilgili olarak 5 kişi gözaltına alındı. Bu şahısların ayrıca bir hırsızlık olayının içerisinde olduklarını ve çalıntı otoları şasi ve motor numaralarını değiştirerek, kaydettirdikten sonra sattıkları tespit edildi. Gözaltına alınan şahıslar daha önceden sabıkalı şahıslardır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2006 Salı 13:59:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?