17
Haziran
2024
Pazertesi
EKONOMİ

"Özelleştirmeye hayır"

Türkiye Komünist Partisi (TKP), Aliağa Rafinerisi önünde ve Demokrasi Meydanı'nda düzenlediği protesto mitingiyle, Tüpraş ve Petkim'in özelleştirilmesine tepki gösterdi.

Bugün saat 15.30'da Ege Bölgesi'nin çeşitli yerlerinden otobüslerle Aliağa'ya gelen yaklaşık 300 TKP'li, Tüpraş Aliağa Rafinerisi önünde toplanarak slogan atmaya başladı. TKP mensubu eylemcilere, Petrol İş Aliağa Şubesi'ne mensup gündüz vardiyasından çıkan yaklaşık 350 sendikalı rafineri işçisi de katıldı.

"Tüpraş'ı satan vatan haini", "Tüpraş'ı devrettirmeyeceğiz, devletleştireceğiz", "AKP, millete hesap verecek", "Tüccar hükümeti AKP", "Tüpraş'ı satanı biz de satarız", "Petkim, Telekom, Limanlar, Erdemir, bu ülke, bu halk satılık değil" şeklinde sloganlar atıldı. İşçilere hitaben konuşan Petrol İş Aliağa Şube Başkanı İbrahim Doğangül, "Tüpraş geleceğimizdir, sattırmayacağız" dedi. Doğangül, "Tüpraş ve Petkim işçisi artık yalnız değil. Biz yıllardır eylem yapıyoruz. Artık Türkiye toplumu ve sivil toplum örgütleri bilinçlendi. Ahali, artık sesimizi duymuş. Ahali artık burada. Bu güç birliği ve dayanışma olduğu sürece Tüpraş, Petkim, Erdemir talan edilemeyecek" diye konuştu.

Konuşması sık sık işçiler tarafından "Yaşasın işçilerin birliği" şeklinde sloganlarla kesilen Doğangül konuşmasında, "Özelleştirme, sadece o fabrikalarda çalışanlara değil, toplumun tümüne karşı yapılmış bir saldırıdır. Bu mücadele tüm halkın mücadelesi olmalıdır. Aklı başında hiçbir insan Türkiye sanayinin can damarı bu şirketlerin satışını açıklayamaz. Bu durum ya cehaletle ya ihanetle açıklanabilir ancak" dedi.

Konuşmanın ardından otobüslerle Demokrasi Meydanı'na hareket eden TKP'liler, bu kez eylemlerine meydanda devam etti. Demokrasi Meydanı'nda bir konuşma yapan TKP İzmir İl Başkanı İbrahim Bulut, "Tüpraş, Türkiye'ye gökten düşmedi. Emekçilerin, işçilerin alın teriyle, emeğiyle, ödedikleri vergilerle yaratıldı. Kimin malını kime satıyorlar?" şeklinde konuştu.

Aliağa Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı güvenlik güçlerinin yoğun tedbirleri altında gerçekleşen eylemde herhangi bir olay meydana gelmezken, daha sonra otobüslerine binen TKP'liler, ilçeden ayrıldı.

Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2005 Pazar 16:56:04
Güncelleme :2 Eylül 2005 Cuma 12:53:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?