18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Garanti'den KOBİlere kredi

Aliağa Ticaret Odası, KOBİ'lere yönelik bankacılık hizmetlerini "KOBİ Bankacılığı" adıyla ayrı bir işkolu olarak ele alan ilk Türk bankası olan Garanti Bankası'yla özel kredi protokolü imzaladı. Garanti Bankası, birçok avantajı içeren kredi anlaşması kapsamında Aliağa Ticaret Odası üyelerine düşük maliyetli ve uygun geri ödemeli kredi vermeye başladı.

Kredi anlaşması, Garanti Bankası adına bankanın Aliağa Şube Müdürü Osman Nuri Taşkın, Aliağa Ticaret Odası adına Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka ve Genel Sekreter Takdir Yarış tarafından dün imzalandı.

Anlaşmayla Aliağa Ticaret Odası üyesi kişi ve kuruluşlar, Garanti Bankası'nda 36 aya kadar vade, aylık yüzde 1.50 faizle kredi kullanabilecek. Dövizde de 100 bin Euro ya da dolarlık kredi limiti, 24 aylık vadeyle kredi olarak kullanılabilecek.

Aliağa Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Ticaret Odaları Konsey Üyesi Adnan Saka, protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisinin itici gücü olan KOBİ'lerin finansman ihtiyaçlarının giderilmesi halinde üretim, istihdam ve ihracat kapasitesinde ciddi artış yaşanacağını söyledi.

Saka, "Türkiye'de ekonominin istikrara kavuşması ve üretimin desteklenmesi, KOBİ'lerin desteklenmesinden geçiyor. Ticaret erbabının ve KOBİ'lerin ekonomik istikrarın güvencesi olması için Aliağa Ticaret Odası olarak Garanti Bankası ile önemli bir anlaşmaya imza attık. Büyüme ve istikrarı sürekli kılmak için daha çok ürün ve hizmet üretmek gerekiyor. Garanti Bankası'nın üyelerimiz için sunduğu avantajlı koşulları içeren kredi olanakları, Türkiye ve Aliağa ekonomisinin dinamizmini oluşturan KOBİ'lerin finansman arayışlarına çözüm bulacaktır" dedi.

Garanti Bankası Aliağa Şube Müdürü Osman Nuri Taşkın da yaptığı açıklamada, "Ekonomik kalkınmanın temelini oluşturan KOBİ'lere 2005 yılında kullandıracağımız kredi için hedefimiz 1.5 milyar YTL. Yatırım yapmak isteyen işletmelere, esnek geri ödeme planının yanı sıra faiz ve vade avantajları getirdik. Aliağa Ticaret Odası ile yaptığımız işbirliği sonucu hazırlanan bu protokolle, farklı sektörlerde faaliyet gösteren işletmelerin nakit akışları ve kredi ihtiyaçlarına özel ürünler geliştirdik" diye konuştu.

Aliağa Ticaret Odası üyesi kişi ve kuruluşlar, anlaşma kapsamında en düşük 2 bin YTL (2 milyar TL) en yüksek 250 bin YTL (250 milyar TL) tutarında nakdi ya da gayri nakdi kredilerden yararlanabilecek. Geri ödemelerini ise isteğe bağlı olarak aylık ya da 3 aylık taksitlerle yapabilecek.

.
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2005 Çarşamba 12:09:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?