2
Haziran
2024
Pazar
EKONOMİ

Savran, 207 oyla başkan

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası Olağan Genel Kurulu'nda, Osman Savran 207 oy alarak başkan seçildi.

469 üyesi bulunan Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen genel kurulunda, divan başkanlığına Esnaf Birliği 2. Başkanı Hilmi Kurtoğlu seçilirken, divan üyeleri ise başkan vekili Muzaffer Yılmaz, Kazım Kızılcaoğlu, Can Kahvecioğlu ve Yalçın Türker'den oluştu. Genel kurulda mevcut Başkan Adal Altay ile Osman Savran'ın listeleri yarıştı. 365 üyenin oy kullandığı seçimde, Osman Savran 207 oy alarak başkan seçilirken, mevcut başkan Adal Altay ise 153 oy aldı. Seçimlerde 4 oy geçersiz sayılırken, 1 zarf da boş çıktı.

Seçim sonunda bir konuşma yapan Osman Savran, " Aliağa Şoförler Odası'nda değişim sloganıyla yola çıktık. Meslektaşlarımın ben ve yönetim kurulumuza gösterdiği güvene teşekkür ederim" dedi.

Aynı zamanda S.S. 39 No'lu Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı olan Savran, odanın kötü bir yönetim sonucu üyelerine hizmet üretemez duruma getirildiğini söyleyerek, "Aliağa Şoförler Odası'nda çağın gereği olan değişimi yaratmak için aday oldum. Odamız bugün tarihi bir kongre yaparak geleceğini belirlemiştir. Çünkü odamız da, ülkemiz gibi çağdaş ve ileri bir atılımın eşiğindedir. Çağdaş bir yönetim, toplumsal demokrasinin tüm kurallarını uygulayan, üyesini seven, sayan, kollayan bir yönetim modeli artık Aliağa Otomobilciler Odası'nda zorunluluk haline gelmişti. Üyelerimiz büyük bir şevk ve istekle değişim istemekteydi. Sandıktan çıkan sonuç bunun ispatıdır" diye konuştu.

Adal Altay'ın esnaftan koptuğunu ve odanın hiçbir hizmet üretmediğini kaydeden Osman Savran, "Ne yazık ki odamız esnaftan para toplayan, rutin ve yukardan gelen emirleri uygulayan, araştırmayan, hiçbir soruna el atmayan, ilçemizin ve şoför esnafımızın durumunu göremeyen, somut durum tahlili yapamayan, tabanından gelen sesi duyamayan, herhangi bir çalışma programı hazırlayamayan körleşmiş ve sağırlaşmış bir durumdaydı. Şoför esnafı bu gerçeği bildiği için bu yönetimi görevden uzaklaştırdı. Bu seçimle Aliağa şoför esnafı yeni çizdiği yolda hedefine doğru adım adım ilerleyecektir" şeklinde konuştu.

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası yeni yönetimi şu isimlerden oluştu: "Başkan Osman Savran, yönetim kurulu üyeleri Ali Utanç, İsmail Sayar, Ferhat Balın, Mehmet Bağönü, Erdinç Şen, Femi Fidan. Denetim Kurulu Üyeleri: Cemil Koç, Saadettin Karataş, Ali Kaya."

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası yeni başkan ve yönetim kurulu üyelerinin çarşamba günü mazbatalarını alarak göreve başlayacağı bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2005 Pazartesi 16:27:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?