7
Haziran
2024
Cuma
YAŞAM
Belediye Sayfaları

Belediye işçilerinden oturma eylemi

İzmir'de sendikaya üye oldukları için iş akitleri feshedildiği öne sürülen Bornova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde çalışan işçiler, taşeron şirkete devredilmeyi kabul etmediklerini açıklayarak, şantiyede oturma eylemi başlattı.

Bornova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Belkahve Şantiyesi'ndeki işlerine sabah geldiklerinde imza defterini bulamadıklarını, imza atmadıkları için de işe çıkmadıklarını ileri süren işçiler, belediyenin kendilerini taşeron şirkete devretmek istediğini iddia etti. Daha önce taşeron şirkette çalıştıklarını, ancak son ihalede anlaşmazlık çıktığı için valilik izniyle çalışıp çöp toplamaya devam ettiklerini belirten işçiler, "Son yapılan ihale mahkemelik oldu ve ihale iptal edildi. İhale iptal olunca belediye bizi valilik izniyle çalıştırmaya devam etti. Asgari ücretle çalışmaya devam ettik. Sabah işe gelen 242 işçi, imza defterlerinin olmadığını görünce işe çıkmadı. Biz taşeron şirkette çalışmak istemiyoruz. Valilik izniyle çalışmamızı sürdürmek istiyoruz. Bize herhangi bir yazılı ve sözlü açıklama da yapılmadı" dedi.

242 işçinin Belkahve Şantiyesi'ndeki oturma eylemi devam ederken, bu arada Türk-İş'e bağlı Belediye-İş Sendikası'ndan yapılan yazılı açıklamada, Bornova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü emrinde görev yapan işçilerin sendikaya üye oldukları için iş akitlerinin feshedildiği bildirildi...

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2005 Pazartesi 14:39:01
Güncelleme :20 Ekim 2005 Perşembe 15:41:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?