1
Haziran
2024
Cumartesi
YAŞAM
Belediye Sayfaları

Bornova çöp kent oldu

İzmir'in Bornova İlçesi'nde sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıklarını iddia eden 251 temizlik işçisi iş bırakma eylemi yapınca, en büyük ilçelerden biri olan Bornova'nın sokakları çöp yığınlarıyla doldu. Bornova Belediyesi'nin temizlik işlerini taşeron firmaya yaptırdığını, bunun da hukuksuz olduğunu ileri süren Belediye-İş Sendikası 6 No'lu Şube Başkanı Atilla Pasin, sorumluları göreve çağırdı.

Belediye-İş Sendikası 6 No'lu Şube Başkanı Atilla Pasin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "251 işçi 12 Eylül sabahı belediye tarafından kapının önüne konuldu ve iş akitleri feshedildi. İşçilerin hepsi valilik vizesi ile çalışan insanlardı. En azı 2 yıllık olmak üzere ve bazıları 11 yıldır belediyede temizlik işi yapıyorlar ve değişik taşeronlara verilse de, belediye işçisi görünümündeydiler. İşçilerin iş akitleri feshedilirken kıdem ve ihbar gibi geçmişe yönelik hiçbir hakları verilmedi, bu hukuksuzdur. İşler yapılmıyor, çöpler birikiyor. Bu insanlara işleri yeniden verilsin, başka bir şey istemiyorlar, şu günlerde aç sersefil ortada bırakıldılar" diye konuştu.

Diğer yandan, Bornova Belediyesi'nin temizlik işlerini taşeron bir firmaya verdiği ve taşeron şirketin de kendi elemanlarını çalıştırdığı, çöplerin toplanmasına başlanacağı ifade edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2005 Çarşamba 18:39:20
Güncelleme :20 Ekim 2005 Perşembe 15:40:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?