17
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM
Belediye Sayfaları

Komşusunun oğlunu yakmak istedi

Alevlerin arasında kalan çocuk, komşular tarafından kurtarıldı. Polis tarafından gözaltına alınan şahıs, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


Olay, önceki gün 480 Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, Malazgirt İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Mesut Toklu (12) yan apartmanda oturan Emre Koçsoy (9) ile 1 hafta önce oyun oynarken, Mesut evde bulunan kolonyayı üzerine, ellerine ve kollarına döktü. Bu arada ateşle de oynayan Mesut’un elleri ve vücudu bir anda tutuştu. Alevler içinde kalan Mesut Toklu, ailesi ve komşuları tarafından SSK Tepecik Hastanesi Çocuk Servisi’ne kaldırılarak yoğun bakıma alındı.


Yoğun bakımda Mesut Toklu’yu yanmış halde gören Bornova Belediyesi’nde çalışan baba Sezai Toklu, oğlunun yanması neden olduğu iddia ettiği komşusunun oğlu 9 yaşındaki Emre Koçsoy’u aynı şekilde yakmak için plan yaptı. Toklu, sokakta oynayan küçük Emre’yi darp edip, evlerinin yakınındaki boş arsaya götürdükten sonra, arsanın çevresindeki otları ateşe verdi. Çığlıkları duyan komşularının yardımı ile gözü dönmüş Sezai Toklu’nun elinden küçük Emre’yi komşular kurtarırken, olaydan sonra kaçan Sezai Toklu, polis tarafından yakalandı. Öldürmeye teşebbüs ve darp suçundan adliyeye sevk edilen Sezai Toklu, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bornova’da işçi olarak çalışan Emre Koçsuy’un babası Savran Koçsoy, "Bunlar nasıl bir insan. Benim oğlumu diri diri yakacaktı. Biz onun oğlunun yanmasını ister miydik?" dedi.

İZMİR (İHA) -
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2004 Pazar 10:33:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?