4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Havaalanı savaşı

Adalet ve Kalkınma Partisi Kütahya İl Başkanı Şükrü Nazlı, Kütahya'nın ulaşım konusunda önemli yerlere geldiğini belirterek, Afyonkarahisar ve Uşak İlleri'nin de yararlanacağı bölge havaalanı projesinin Kütahya il sınırları içinde hayata geçeceğini söyledi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın havaalanı projesi için Kütahya'ya tam destek verdiğini belirten Şükrü Nazlı, "Bakanımız havaalanın Kütahya'ya inşa edilmesi konusunda bize destek veriyor. Yaptığı açıklamalarda havaalanı projesi için en uygun yerin Kütahya olduğunu sık sık dile getiriyor. Kütahya'ya hava alanı açılması demek, teşvik kapsamına alınan ilimizin ekonomik olarak daha da gelişmesi demektir. Kütahya, AK Parti Hükümeti'nin önemle üzerinde durduğu bir il konumundadır" dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın bölge havaalanının Kütahya'nın Altıntaş İlçesi'ne inşa edileceğini açıkladığını belirten Nazlı, "Yolcusu bulunmadığı için kapatılan Uşak Havaalanı yerine Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak'a hizmet edecek yeni bir havaalanın yapılması için çalışmalar son aşamaya geldi. 10 milyon dolar harcanarak 1998 yılında açılıp bir yıl sonra kapanan Uşak Havaalanı'nın yeniden açılması için Ulaştırma Bakanlığı'na baskılar artmaya başladığını biliyoruz. Ayrıca, bölge milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşlarının taleplerinin Ulaştırma Bakanlığı tarafından kabul edilmediği öğrendik" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2005 Salı 12:27:41
Güncelleme :9 Ağustos 2005 Salı 12:30:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?