4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Komisyon çalışmalarını tamamladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Holding Araştırma Komisyonu Başkanı ve AKP Kütahya Milletvekili Abdullah Erdem Cantimur, komisyonun yurt dışı çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Cantimur, Mayıs 2005 tarihinde kurulan Araştırma Komisyonu'nun, holdinglere para yatırıp mağdur olan vatandaşların meselelerine çare aramaya devam ettiğini belirterek, "Araştırma Komisyonu, Kombassan, Yimpaş, İttifak ve Umpaş gibi holdinglerin yönetim kurulu başkanlarıyla ve mağdur vatandaşlarla aylar süren görüşmeler yapmıştı. Komisyonumuzun aldığı karar gereği Belçika, Hollanda ve Almanya'da yaşayan mağdur vatandaşlarla görüşme yapmak üzere çalışmalarını bu ülkelerde yürüttü. Belçika ve Hollanda'daki çalışmaları 4 milletvekili yürüttü. Benim başkanlığımdaki heyet, Almanya, Belçika ve Hollanda'da yaklaşık 450 mağdur vatandaşımızla toplantılar düzenleyerek, mağdurları dinledi. Bununla beraber komisyonumuz çalışmalarını tamamlamıştır" dedi.

Cantimur, Holding Araştırma Komisyonu'nun hazırladığını raporun 1 ay içinde TBMM Genel Kurulu'nda genel görüşmeye sunulacağını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2005 Cuma 13:44:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?