18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Mustafa Sarıgül Kütahya'ya geldi

Kütahya'ya bağlı Hisarcık İlçesi'nde incelemelerde bulunan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal'ı eleştirdi. 

Sarıgül, önce Hisarcık Meslek Yüksekokulu'nu ziyaret ederek okul hakkında yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra Hisarcık Belediyesi'ne geçen Sarıgül, burada Belediye Başkanı Nihat Helvacı'dan brifing aldı. Burada bir basın toplantısı düzenleyen Mustafa Sarıgül, "Bildiğiniz gibi, Türkiye'nin siyasal ortamı her geçen gün biraz daha ısınıyor. Özellikle genel seçimlerin yaklaşması, cumhurbaşkanlığı takviminin giderek işlemeye başlaması da siyasi havayı gerginleştiriyor.

 Oysa demokratik bir ülkede genel seçimler veya cumhurbaşkanlığı seçimi elbette heyecanlı olabilir. Ama kimse rejimi bu kadar gergin hale getiremez, getirmemelidir. Nihayet bu bir seçimdir. İçimizden birisini, elbette en layık olanını seçeriz. Ancak öyle görülüyor ki bu seçimlere yine gergin gireceğiz. Değerli arkadaşlarım, bu durum yurttaşlarımızdan kaynaklanmıyor. Siyasetçilerimizden kaynaklanıyor.

 Türk halkı bu durumu hak etmiyor, seçim kanunu ve siyasi partiler kanunu ivedilikle değiştirilmelidir. Bunu hiçbir parti lideri söylemiyor. Bunu ısrarla söylemeye devam edeceğim. Avrupa Birliği'nin kapısındayız. Meclis aritmetiği belli. En küçük bir esintide piyasanız, döviziniz yerinden oynuyor. Seçim öncesi senaryolara artık Türkiye de yer yok. Ülkemiz gelişmekte olan bir ülke. Dünyanın gözünün üstünde olduğu bir coğrafyada yaşıyoruz" diye konuştu. 

"Elbette sıkıntılarımız var. İçte sıkıntılarımız var, dışta sıkıntılarımız var" diye devam eden Sarıgül, "Türkiye bunları aşacak güçtedir. Ancak bu günlerde bu sıkıntıları bahane ederek mensubu bulunduğum, gençlik kollarından yetiştiğim partimin doğrultusunu değiştirmeye kalkanlar var. Eğer cumhuriyet, Deniz Baykal'ın söylediği gibi tehlikede ise bunun baş sorumlusu yine Deniz Baykal'dır. 

Geçmişte cumhuriyetimizin en büyük güvencesi ve örgütlü siyasal gücü olan Cumhuriyet Halk Partisi'ni bugün içine düştüğü duruma getiren kendisidir. Laik cumhuriyet ve demokrasi konusunda hiçbir kuşkusu ve tereddüdü olmayanları partiden kovup cumhuriyetçileri, demokratları parçalayıp, darmadağın ettikten sonra şimdide orta sağdaki ve muhafazakar kesimdeki demokratları dağıtmaya çalışıyor. Mevcut Genel Başkanın bu konuşmaları çok önemli ve ciddi bir itiraftır. Halkı siyasal örgütsüz ve partisiz bırakan kendisidir. Laik Cumhuriyeti öksüz ve yetim bırakan kendisidir.

 Ayrıca samimi bulmadığım bu çağrıya kendisinin bile inandığını sanmıyorum. Bakınız Baykal 'Türkiye ilk kez laikliği savunmayan bir iktidarla karşı karşıyadır diyor' Bu sözlerinden tam 1 gün sonra suçladığı iktidarın başbakanıyla Odalar Borsalar Birliği'nin genel kurulunda el ele tutuşarak, kollar havada birlik beraberlik pozları veriyor. Bu davranışıyla, bu görüntüsüyle önder olması mümkün değil, İnandırıcı olması mümkün değil" ifadelerini kullandı. "Cumhuriyet Halk Partisi'nin doğrultusu, Mustafa Kemal ile başlayan İsmet İnönü, Bülent Ecevit ve halkın iradesiyle şekillenen bir doğrultudur" diye konuşan Mustafa Sarıgül, şöyle devam etti: 

"Bunu yerinden oynatmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Türkiye de siyaset belirleme yeteneği olmayanların partinin rotasıyla oynama haktan yoktur. Beceriksiz ve basiretsiz yöneticiler devri kapandı. Gidecekler, ancak gidişi geciktiriyorlar o kadar. Siyaset kendini tatmin etme yeri değildir. Siyaset sorunları çözmektir. Vatana millete hizmet etmektir. Bu ülkenin vatana millete hizmet için bekleyen nice evladı var. Hizmetin önünü açsınlar. Ben, siyasi sorumluluğumuzun gereği olarak ülkenin her köşesinde yurttaşlarımla buluşmağa devam edeceğim. Er geç Türkiye'nin bu kısır siyasi yapısını değiştireceğiz. Hakka adalete inanıyorum."
.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2006 Pazar 22:34:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?