18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Ulaştırma Bakanı Kütahya'da

Kütahya'nın Dumlupınar İlçesi'nde bir dizi incelemelerde bulunan Bakan Yıldırım, ilk olarak Başkomutan Meydan Muharebesi'nin en şiddetli geçtiği ve 137 bin şehit verdiğimiz Dumlupınar Şehitliği'ni ziyaret etti.

Bakan Yıldırım, burada temsili kabirleri ziyaret edip, dua etti. Yıldırım, burada duygusal anlar yaşadı. Bakan, daha sonra kaymakamlık binasına geçerek, Kütahya Valisi Osman Aydın ve Dumlupınar Kaymakamı Nurullah Kaya'dan ilçenin meseleleri hakkında bilgi aldı. Burada, Şükrü Genişler isimli vatandaş, Bakan Yıldırım'a övgüler yağdırdı. Yıldırım, Genişler'i yanına çağırarak, "Beni gaza getirme, yoksa şapkanı alırım" dedi. Bakan Yıldırım, daha sonra Genişler'in şapkasını alarak bir süre kafasına taktı. Yıldırım daha sonra Genişler'e şapkasını iade etti.

Kütahya-Afyonkarahisar ve Uşak illerinin bir üçgenin köşelerini oluşturduğunu belirten Yıldırım, "Bu üç vilayet, Türkiye'nin Ege, İç Anadolu, güney ve Marmara'ya açılan en önemli kavşak noktalarında yer alan illerdir. Dolayısıyla gelecekte bu illerimizin her bakımdan önemi artacaktır. Rekabet güçlerini artıracak yol, ulaşım, haberleşme alt yapısı, enerji ve iş gücü, bunları sağladığınız zaman, rekabet edip ülkemizin refahını ve halkımızın zenginliğini sağlamış olursunuz. Ülkelerin gelişmişlik seviyeleri halklarının refahı yakalamaları, tamamen rekabet güçlerinin artmasına bağlıdır. Yollar hiçbir zaman kendi başına para kazandıran şeyler değildir. Ama ticaretin artması, ekonominin gelişmesi için olmazsa olmaz ihtiyaçlardan biridir. Ülkenin 780 bin kilometrelik her köşesinde bölünmüş yol çalışmaları devam ediyor. Siz sadece buraları görüyorsunuz. Bir şeyi asla unutmayalım. Cumhuriyet kurulalı 86 yıl geçti. Bu süre içerisinde yapılan bölünmüş yol miktarı 3 bin 550 kilometredir. 3 yıllık iktidarımız döneminde 7 bin kilometreye ulaştı. Hedefimiz 15 bin. Bu işler zaman istiyor. Adeta zamanla yarışırcasına kamu kaynaklarını da çok idareli kullanalım. Çarçur etmeden devlet-vatandaş işbirliğiyle bazı sanat yapılarını ihale etmek suretiyle çok ekonomik şartlarla yollarımız yapılacak" şeklinde konuştu.

Bakan Yıldırım, Dumlupınar İlçesi'ndeki temaslarının ardından Altıntaş İlçesi'ne geçti. Bakan Yıldırım, burada belediye önünde toplanan vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. Yıldırım, "Yapılacak olan uluslararası hava alanının en şanslı ili Kütahya, en şanslı ilçesi de Altıntaş'tır. Altıntaşlılar'ın altın kalpleri varmış, havaalanı buraya nasip oldu. Hayırlı olsun. Bir hayırlı iş yapılırken, mutlaka karşı çıkanlar olur. Bunlara siz kulak asmayın. Bu havaalanı Altıntaş'a yapılacak. Ancak bundan önce Uşak ve Afyonkarahisar havaalanlarını açıyoruz. Ama bunlar, Altıştaş'a uluslararası havaalanı yapılıncaya kadar faaliyetlerini sürdürecek. Altıntaş İlçesi'ne inşa edilecek ve Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak illerine hitap edecek uluslararası havaalanı yapılınca, söz konusu iki ilin havaalanın faaliyetlerine son vereceğiz" diye konuştu.

Bakan Yıldırım, 2006 yatırım programına alınan Uluslararası Bölge Havaalanı'nın yapılacağı arazide incelemelerde bulundu.

.
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2006 Cuma 09:53:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?