4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

İça: Biz istihdam kurumu değiliz

Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, halk günü toplantılarının kaldırılmasının ardından çıkan söylentilerle ilgili olarak, "Bu toplantıları kaldırdık ama, vatandaşlarımızın meselelerine çare bulmak için kurulan bir beyaz masa var" dedi.

Belediye Başkanı Mustafa İça, halk günü toplantılarının artık maksadını aştığını söyleyerek, "Bu toplantıların son zamanlarda yapılma maksadından çıktığını ve ilginin gerçekten azaldığını gördük. Toplantıları kaldırdık, ama vatandaşlarımızın meselelerine çare bulmak için kurulan bir beyaz masa var. Vatandaşlarımız buraya başvurup tüm sıkıntı ve dileklerini bildirebilirler" dedi.

Halk günü toplantısının kaldırılmasının ardından Kütahya kamuoyunda çeşitli dedikodular çıktığını ifade eden İça, "Spekülasyonlar gerçeği yansıtmamaktadır. Halk günü, artık işsizliğin dile getirildiği ve vatandaşların bu konu hakkında yardım istediği bir ortam olmuştur. Biz istihdam sağlayacak bir kurum değiliz. Biz sadece bazı mesleki kurslar açarak, işsizlik konusunda sıkıntı çeken vatandaşlarımızı meslek sahibi edebiliriz. Belki belli bazı konularda aracı da olabiliriz, ama bu işsizliği belediye çözer anlamına gelmez. Bu, Kütahya'nın meselesi değil, tüm ülkemizin bire bir yaşadığı bir sıkıntıdır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2005 Cuma 13:36:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali ESKIKÖY IP: 84.61.40.xxx Tarih : 11.09.2005 22:57:05
ya kaldirilsa ne olur kaldirilmasa ne olur bütün sorunlar cözüldü de tekbir halk günü mü kaldi halkla ilgilenecek beyaz masa var ya dahane istiyorsunuz HALKA HIZMET HAKKA hizmetdir gaye bahane aramak baska birsey degil sayin baskana görevide üstün basarilar diler saygilar sunarim