28
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Erken sararan buğdaylar şaşırttı

Tavşanlı İlçe merkezi ile Kuruçay ve Çardaklı mahalleleri arasında kalan arazilere ekilen tahıl ürünleri boy vermeden sarardı. Bu duruma şaşıran çiftçiler, uzmanlarca araştırma yapılmasını istedi.
 
15 gün önce yörede don meydana geldiğini belirten Çardaklılı çiftçiler, bunun akabinde arazilerine ektikleri buğday ve arpa gibi ekinlerin yapraklarının henüz bir karış bile boy vermeden sararmaya başladığını söyledi. İlk kez böyle bir durumla karşılaştıklarını ve hayretler içerisinde kaldıklarını anlatan çiftçiler, tarım uzmanları tarafından gerekli araştırmanın yapılmasını isterken, şayet ürün alamayacaklarsa tarlalarını yeniden sürerek mısır gibi başka bir mahsul ekeceklerini ifade etti. 

Ekim ve kasım aylarında tarlalarına ektikleri ürünlerin bahar aylarında boy vermeleri gerekirken sararmalarına bir anlam veremediklerini dile getiren çiftçiler, "Tarlalarımıza ektiğimiz ürünler şimdiden sararmaya başladı. Çardaklı'da 4 bin hektar buğday sarardı. Bu konuda tarım uzmanlarından yardım bekliyoruz. Geç kalmadan ikinci kez ürün ekebilmemiz için bize yol göstermelerini istiyoruz" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2006 Cuma 18:24:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?