1
Haziran
2024
Cumartesi
YAŞAM

Tavşanlı'ya ikinci termik santral

Tavşanlı'da, 52 yıl önce faaliyete geçen Tunçbilek Termik Santrali'nin ardından ikinci bir termik santral daha kurulacağı bildirildi.
 
Yeni kurulacak olan termik santralin 300 megavat kapasiteye sahip olacağı belirtildi. Tunçbilek Beldesi'nde yeni termik santralin kurulması için çalışmaların yüzde 90 oranında tamamlandığını belirten Kütahya Milletvekili Hüsnü Ordu, "Biz büyük yatırımların peşindeyiz. Bölgemizde 300 megavatlık yeni santral kuruyoruz.

 Bu iş yüzde 90 oranında gerçekleşecektir. Lisans için Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'na (EDPK) başvurduk. 350 milyon dolar yatırım bedelli bu santral, Tavşanlı halkı ve Alarko firmasının ortaklığıyla kurulacak. Hayırlı olmasını diliyorum" dedi. 

Öte yandan Milletvekili Ordu, ilçede yapımı tamamlanan Tavşanlı Devlet Hastanesi'ne ait 100 yataklı binanın sağlık alanında önemli artılar getireceğini kaydetti. Bu binanın yapımına geçtiğimiz yılın sonlarına doğru hayatını kaybeden Kütahya eski Milletvekili Cavit Erdemir'in girişimleriyle başlandığını ifade eden Milletvekili Ordu, buraya giden yola merhum Erdemir'in isminin verilmesini istedi.
.
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2006 Salı 14:52:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ramazan DELİKOÇ IP: 88.251.240.xxx Tarih : 24.08.2008 11:38:02

BEN 40 YILDAN BERİ TUNÇBİLEKTE OTURUYORUM AMA O KURULACAK OLAN TERMİK SANTRALDEN Bİ SES SEDA YOK BENCE BUNLARIN HEPSİ YALAN İNANMAYIN TUNÇBİLEK GENÇİ İŞSİZLİKTEN KIRILIYOR.BENCE BİRAZ GERCEKCİ OLSUNLAR HALKIN BUNLARA KARNI TOK BU SANTRAL İŞİ SİZE SÖYLÜYORUM.10 SENEDEN BERİ TAVŞANLI-TUNÇBİLEK ARASINDAKİ 10 KM YOLU BAŞLADILAR DAHA YAPAMADILAR. ADAM SENEDE 1 KM YAPSA 10 SENEDE O YOL BİTERDİ AMA NERDE. GERCEKCİ OLSUNLAR BİRAZ. DAHA YAPILMAYAN DAHA ÇOK ŞEY VAR.