18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Tavşanlı'da evlilik patlaması

Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi'nde, 7 ayda 217 çiftin nikahının kıyıldığı bildirildi. Geçtiğimiz yıl toplam 177 çifte nikah kıyıldığını belirten yetkililer, artışın yüzde 50'yi bulduğunu söyledi.

Tavşanlı Belediyesi Nikah Memurluğu verilerine göre 2005 yılında şu ana kadar nikah kıydıran çiftlerin sayısında yaklaşık yüzde 35 oranında artış kaydedildi. 2004 yılında Tavşanlı Belediyesi Nikah Memurluğu'nca toplam 177 nikah işlemi yapıldı.

Yaz döneminde ise bu rakam neredeyse yıl boyunca gerçekleştirilen nikah işlemlerinin yarısı kadar. 2005 yılında ise Tavşanlı Belediyesi Nikah Memurluğu'na gelerek işlem yaptıranların sayısı ise şu ana kadar 217'ye ulaştı. Sadece yaz döneminde yapılan işlem ise 95 olarak tespit edildi.

Ekonomik göstergelerdeki iyileşmeye paralel olarak nikah kıyma oranlarının bu yıl artış kaydettiğini söyleyen Tavşanlı Belediyesi Yazı İşleri Müdürü ve Nikah Memuru Ahmet Turan, özellikle yaz aylarında evlenme sayısının yükseldiğini ifade etti.

Turan, "Tavşanlı da yaz mevsimi düğünlerin yoğun olduğu bir dönem. Okulların tatil olması, çalışanların izne ayrılması, yaz tatili ve havaların da elverişli seyretmesi nedeniyle genelde düğün yapacak olanlar yazı tercih ediyor" dedi. Turan, geçen yıla oranla bu yıl nikah işlemlerinde artış olduğunu vurgulayarak, Tavşanlı merkez ile belde ve köylerinde takribi 800 civarında çiftin nikah işlemlerini yaptırıp dünya evine girdiğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2005 Perşembe 14:16:49
Güncelleme :3 Eylül 2005 Cumartesi 16:50:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?