22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Uşşaki Vakfı 22 çocuğu sünnet ettirdi

Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi'ndeki Uşşaki Vakfı'nın bir hafta önce evlerinde sünnet ettirdiği 22 çocuk için tören düzenlendi. Tüm halkın davetli olduğu programda çocuklar hediyelerle sevindirildi.

Tavşanlı Uşşaki Vakfı Başkanı Necmi Naziksoy, toplu sünnet merasimlerini bir gelenek halinde 3 yıldan bu yana gerçekleştirdiklerini söyledi. Törene katılan ailelerin gelir düzeylerinin gözetilmediğini söyleyen Naziksoy, toplu sünnetlerin halk arasında güçlü bir dayanışma ağı kurduğunu belirterek, "Sünnet şölenlerini artık ananevi hale getirdik. Bununla birlikte halkımız arasındaki dayanışma ve kaynaşmaya katkı sağlamayı hedefliyoruz. Vakfımızın yıl boyu birçok etkinliği bulunuyor. Bunlardan birini daha gerçekleştirmenin sevincini yaşıyoruz. Maddi imkansızlıklar dolayısıyla çocuklarını sünnet ettiremeyen ailelere bir nebze olsun yardım yapmayı amaçladığımız bu etkinliğin iyi bir sosyal dayanışma örneği olduğunu düşünüyorum. Toplu sünnet etkinliğimizi her yıl devam ettirmek niyetindeyiz" dedi.

Vakfın toplum dayanışma ve yardımlaşma hasletini ayakta tutmak amacıyla çalışmalarını yürüttüğünü dile getiren Naziksoy, yardıma ihtiyaç duyan aileler için kış aylarında kömür ve Ramazan ayında erzak yardımı yapacaklarını hatırlattı.

Tavşanlı halkının davetli olduğu törende davetlilere etli pilav ve ayran ikram edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2005 Salı 14:41:40
Güncelleme :3 Eylül 2005 Cumartesi 16:53:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?