4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Başkan Kar'dan 2005 değerlendirmesi

Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar, belediyenin 2005 yılında her alanda atak yaptığını belirterek, "Manisa'yı birkaç yıl içinde Türkiye'nin vizyon kenti haline getireceğiz" dedi.

Belediyenin 2005 yılında yaptığı hizmetleri anlatan Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar, asfalt çalışmalarında tarihinin en büyük asfalt rekoruna imza atarken, Kamyon Tır Parkı Sosyal Tesisleri, Tevfik Lav Spor Tesisleri, Akpınar Rekreasyon Alanı ve Sosyal Tesisleri ile Hayvan Bakım Tedavi Merkezi birinci etap inşaatının 2005 yılında bitirileceğini, Hükümet Konağı önü otoparkının da 2006 yılı Şubat ayında tamamlanacağını açıkladı.

Bunların yanı sıra yapımına 2005 yılında başlanan 416 toplu konutun inşaatları çok süratli bir şekilde devam ettiğini ifade eden Belediye Başkanı Bülent Kar, "Her alanda devrim yaptık. Manisa'yı birkaç yıl içinde Türkiye'nin vizyon kenti haline getireceğiz. Halkımızdan aldığımız güçle, başaramayacağımız hiçbir şey yok" dedi. Başkan Kar "Önümüze engel koyanlar, moralimizi ve heyecanımızı bozmaya çalışanlar, başarısızlığımız için ellerinden gelen her şeyi yapanlar bu hizmetlere gözlerini kapatamazlar" diye konuştu.

Belediye Başkanı Bülent Kar, "Manisa'mızın yetiştirdiği 2004 yılında kaybettiğimiz büyük spor adamı Tevfik Lav anısına Migros yanında yaptırdığımız Tevfik Lav Spor Tesisleri Manisalılar'ın hizmetine giriyor. 2 futbol sahası ve kafeteryayı bünyesinde barındıran bu tesis örnek bir tesis oldu. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile birlikte yaptığımız Ak Kent Toplu Konut Projesi'nde, ilk etapta ihale edilen 416 konutun yapım çalışmaları devam etmektedir. 416 konutun sahibi 2006 yılında konutlara geçecektir.

2. etap toplu konut projemiz olan 600 konutun arsa tespiti yapılmış, TOKİ'yle görüşmeler sonuçlanma aşamasına gelmiştir. Bu gibi projeleri hayata geçirerek Manisa'nın konut sorununa neşter vuracağız. Bunun dışında kent içerisinde bulunan ve gelişi güzel noktalara parkeden kamyon ve tırlar, yeni yaptırdığımız Kamyon ve Tır Otoparkı Projesi'nin hayata geçmesiyle Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yerlerine taşınmışlardır. Bu proje başarıyla hayata geçirilmek üzeredir. Ayrıca, Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi'nin birinci etabı tamamlanmıştır. Bu proje hayata geçtiğinde Manisa, Türkiye'nin ön güzel Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi'nin sahibi olacaktır. Sokak köpekleri bu merkezde güven içinde yaşayacaktır" dedi.

Bir süre önce yapımına başlanan Hükümet Konağı önü otoparkı ve çevre düzenlemesi çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Kar, "Manisa'nın en önemli problemlerinden birisi olan otopark sorununun çözümü için projesi çizilerek inşaat çalışmalarına başlanan bu otopark Ocak ayı başlarında bitirilerek hizmete girecek. 474 araçlık olarak planlanan otopark temelinde çıkan bazı tarihi yapıların özelliklerini yitirmeden korunması amacıyla rakamın 425'lere çekilmesi sözkonusu" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Manisa halkının yıllar önce piknik alanı olarak kullandığı Akpınar mesire yeri tekrar eski günlerine dönüyor. Başkan Kar, 44 bin metre karelik bu alanda inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, 2006 yılının başında hizmete girmesi hedeflenen Akpınar piknik alanında, gölet oturma ve piknik alanları açık ve kapalı olarak hizmet verecek olan kafeterya çocuk oyun bahçesi ve 85 araçlık bir otoparkın planlandığını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2005 Perşembe 21:58:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?