8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Sarıgöl'de örümcek paniği

Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'ne bağlı Tırazlar Köyü'nde daha önce görülen dev örümcek, bu kez yine aynı ilçeye bağlı Yukarı Koçaklar Köyü'nde ortaya çıktı. Çiftçi Deniz Çalışkan'ı, bağındaki üzümleri sergiden kaldırırken örümceğin ısırdığı belirtildi.

Üzüm üreticisi Deniz Çalışkan, kardeşi Çetin Çalışkan ile birlikte kuru üzümlerini sergiden kaldırmak üzere Doğuşlar Köyü Mevkii'ndeki bağa gitti. Üzümleri sergiden toplarken ağabey 33 yaşındaki Deniz Çalışkan, pantolonunun paçasından bir örümceğin girdiğini ve ısırdığını farketti.

Çalışkan, örümceği önce eliyle vurarak yere düşürdü. Ancak örümceğin tekrar sıçrayarak paçasına yapışmasının ardından öldürdü. Endişelenen Çalışkan ailesinin fertleri, Deniz Çalışkan'ı ısıran örümceğin benzerini bulmak için bağda aramaya başladı. İkincisini de bulan Çetin Çalışkan, Solifuage türü, et koparabilecek kadar güçlü örümceğin sıçramasına fırsat vermeden, kavanozunun içine koydu.

Çalışkan, “Bu örümcek bundan iki ay önce ilçemize bağlı Tırazlar Köyü'nde ortaya çıkmıştı. Ancak karşılaşacağımızı düşünmemiştim. Bu örümcekler yükseğe sıçrayabiliyor. İşimizi bırakıp bağda örümcek aradık” dedi. Çalışkan ailesi, örümceği Sarıgöl Tarım İlçe Müdürlüğü'ne görütüp, teslim etti. Yetkililer de örümceğin Solifuage türü olduğunu doğruladı.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2006 Cumartesi 15:28:11
Güncelleme :30 Eylül 2006 Cumartesi 15:40:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Nihat Karadağlı IP: 88.234.126.xxx Tarih : 16.03.2011 21:56:58

et yiyen örümcetir o erzincanda da var aynısı hakkaridede kırsal bölgelerde görülen bir örümcek türü ısırdığı yerin dezenfekte edilmesi gerekir mikrop oranı çok deride çürüme rastlanır dikkat edin hemen doktora gidin tavsiyem budur bende çok yakaladım askerlik yaptığım yerde görmüştüm