8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Köylülerin çöp zaferi

Manisa'nın Develi Köyü'nde katı atık depolama tesisi kurulmasını engellemek için köylüler tarafından yürütmenin durdurulması istemiyle açılan davada bilirkişi heyeti keşfinin sonucu açıklandı. 

Manisa merkez, Saruhanlı, Koldere, Mütevilli, Halitpaşa, Alibeyli belediyelerince ortaklaşa kullanılacak sahaya katı atık depolama tesisi kurulmasını engellemek için Develi köylülerinin yürütmenin durdurulması için açtığı davada bilirkişi heyeti keşfinin sonucu Manolya Meydanı'nda, avukat Şehrazat Mercan, Develi Köyü Muhtarı Hüseyin Göksu ve köy azaları tarafından açıklandı. Avukat Şehrazat Mercan, "Katı atık depolama tesisi için seçilen Develi Köyü'ndeki yerle ilgili Manisa İdare Mahkemesi'ne açmış olduğumuz davada 4 Nisan 2006'da bilirkişi heyeti bir keşif yaptı. Katı alan yeri için alanın uygun olup olmadığını belirlemek üzere yapılan keşif sonucunda bugün rapor bize iletildi. Rapor bizim iddialarımızı doğrular niteliktedir. 

Seçilen yerin doğru olmadığı kararına varılmıştır. Bilirkişi heyeti bu doğrultuda görüş beyan etmiştir. Raporda uzaydan çekilen uydu fotoğraflarına da yer verilmiştir. Projede bin 300 metre görünen uzaklık yer yer 500 metreye düşüyor. Kriter bin metre diyor. Bu kriter sağlanmadığı için bu tesisin buraya kurulamayacağına, buranın bu tesisin kurulması için uygun yer olmadığına karar vermiştir. Mahkemenin de bu karar doğrultusunda yürütmeyi durdurma kararı vermesini bekliyoruz. Bu aşamadan sonra belediyenin itiraz edip etmeyeceğini bekleyeceğiz ve ona göre hareket edeceğiz. Ancak şunu da belirtmeliyiz ki bu çok ciddi bir rapor ve belediyenin de bu doğrultuda hareket ederek bu tesisi kurmak için yeni yerler bakması gerektiğini düşünüyorum" dedi. 

Develi Köyü Muhtarı Hüseyin Göksu ise, "Bizlerin geçim kaynaklarımızı etkileyecek ve köyümüze çok yakın olan bu tesisin kurulacağı yerde bulunan dereler Gediz Nehri'ni dahi etkileyecektir. Köyümüzün verimli topraklarını olumsuz yönde etkileyecek bu tesisin köyümüze kurulmasını istemiyoruz. Bilirkişi raporu doğrultusunda da mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı almasını bekliyoruz" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2006 Çarşamba 19:28:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?