9
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Belediye Başkanı temizlik yaptı

'Manisa Tarzanı ve Çevre Günleri'nin son gününde başlayan Dünya Çevre Günü nedeniyle, Çevre ve Orman Müdürlüğü ve Manisa Belediyesi organizasyonuyla çevre temizliği uygulamaları başlatıldı. 

Belediye Başkan Yardımcısı Recep Kafes, Temizlik İşleri Müdürü Julide Çakır, çevre kulübü öğrencileri ve TEMA gönüllülerinin katılımıyla Çaybaşı Deresi, Ulupark ve Fatih Parkı'nda çevre temizliği yapıldı. 

Belediyenin dağıttığı eldiven, şapka ve yelekleri giyen öğrenciler ve gönüllüler, Çaybaşı Deresi içinde bulunan çöpleri torbalara doldurdu. Yaklaşık 2 saat süren etkinlikte dere içinden yarım tona yakın evsel içerikli çöp toplandı.

 Çaşbaşı Deresi içinde, Manisa Belediyesi temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin her 15 günde bir genel temizlik yaptığını belirten Temizlik İşleri Müdürü Julide Çakır, mahalle sakinlerinin çevre temizliği konusunda daha duyarlı davranmasını istedi. Çakır, "Dere içerisine poşet, tahta parçası, otomobil lastiği hatta eskimiş çekyat, kanepe dahi atılıyor. Ekiplerimizin bütün uyarılarına rağmen bunun önüne geçemiyoruz. Vatandaşlarımızdan duyarlı davranmalarını istiyoruz" diye konuştu. 

Belediye Başkan Yardımcısı Recep Kafes ise, Çaybaşı Deresi'nin bulunduğu bölge için yeni bir proje hazırladıklarını ve 2007 yılında uygulamaya başlayacaklarını belirtti. Çevre kulübü öğrencileri ile dere içinde yapılan temizliğe katılan Kafes, "Çevremizi temiz tutalım kampanyası dahilinde, derelerimizi ve çevremizi temiz tutmak amacıyla bugün Çaşbaşı Deresi'nin temizliğini yaptık. Önümüzdeki yıldan itibaren de hazırlanmakta olan bir projeyi burada hayata geçireceğiz. Doğal güzelliğe sahip Çaybaşı Deresi, hazırlanan proje ile ıslah edilerek, çevre düzenlemesi yapılacak. Proje kapsamında anfi tiyatro da elden geçirilerek yenilenecek. Anfi tiyatronun hemen yanında bulunan Ağlayan Kaya da aslına uygun olarak düzenlenecek. Halkımızın piknik yapacağı, huzurlu bir şekilde vakit geçireceği bir mesire alanı haline getireceğiz" ifadelerini kullandı.
.
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2006 Salı 00:18:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?