4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Con, 3 kişiyi ısırdı

Manisa'da Con isimli bir köpek, bağlı bulunduğu evin bahçesinde zincirini kopararak 3 kişiyi ısırdı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, köpek Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından uyuşturucu tabancayla etkisiz hale getirildi.

Olay, bugün saat 13.30 sıralarında meydana geldi. Turgut Özal Mahallesi Polat Sokak 22 nolu evin bahçesinde zincirle bağlı bulunan 5 yaşındaki Con isimli köpek, bir anda zincirlerini koparıp evin bahçesinde oynayan 1.5 yaşındaki Sedanur Ediz'i, sonra annesi Altun Ediz (23) ve babaannesi Besra Ediz'i (58) çeşitli yerlerinden ısırdı.

 Komşuların ihbarı üzerine olay yerine gelen ambulansla Manisa Devlet Hastanesi'ne kaldıran Ediz Ailesi'nin 3 ferdine kuduz aşısı yapıldı.

Bu arada saldırı sırasında köpeğin sahibi engelli Tayyar Ediz (62) ile ailenin 3 aylık bebekleri evde mahsur kaldı. Olay yerine gelen polis ve Manisa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'nden bir ekip, çevre emniyetinin alınmasının ardından eve girmeye çalıştı.

Kendisine bir yıldır bakan Ediz Ailesi'ne saldıran Con isimli köpek hırçın hareketleriyle çevreye korku saçarken, çevredeki vatandaşların meraklı bakışları arasında güçlükle bahçeye giren ekip, uyuşturucu tabancayla köpeği etkisiz hale getirdi. Evde mahsur kalan Tayyar Ediz ile bebek ise, komşuları tarafından evden çıkarıldı. Köpeğin, kuduz ihtimaline karşı 10 gün gözlem altında tutulacağı bildirildi.

Köpeğin sahibi Tayyar Ediz, "Neden böyle bir saldırganlık yaptı bilemiyorum. Oysa çok akıllı ve sadık bir köpekti. Her zaman da torunlarım ve ailem onun yanına gidip yemeğini verirdi. Hatta ısırdığı torunum Sedanur onunla şakalaşırdı" dedi.

.
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2005 Perşembe 19:19:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?