4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Denktaş'tan park açılışı

KKTC 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde belediye tarafından adına yaptırılan Rauf Denktaş Parkı'nın açılışını yaptı.

KKTC 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Alaşehir girişinde kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından karşılandı. Denktaş önce adının verildiği parkın, daha sonra Alaşehir Kültür Merkezi salonunun açılışını yaptı. Törende konuşan Rauf Denktaş, "Biz etle tırnak gibiyiz. Birbirimizden asla kopamayız. Atatürk'ün çizdiği yolda hep beraber gideceğiz. Anadolu'yu adım adım geziyorum. Kıbrıs'ı bizden istiyorlar. Anadolu şehitlerimizin kemiklerini sızlatmayacağız. Bayrağımızı indirmeyeceğiz. Gençler Atatürk'ü, Çılgın Türkleri okuyun, sigara ve esrar içmeyin. Atatürk, 'Kıbrıs düşman elindeyse ikmal yolları tıkalıdır' demiştir. 1965 yılında İnönü'yü ziyarete geldik: 'Artık bittik, vatan müdafaamız bitti. Sabrımız kalmadı. Zulümlere dayanamıyoruz' dedik. İnönü 'Türk sabrım bitti, demez. Çünkü Türk'ün sabrının bittiği yerde tekrar başlar,Türk iseniz direnmeye devam ediniz' dedi. Yıl 2005 Türk direnmeye hala devam ediyor. Amaç Kıbrıs Türklerini kurtarmaksa siz buraya dikersiniz birkaç tane apartman, Türkleri kurtarırsınız. Burada milli bir dava vardır. Müzakere nedir, müzakere şimdiki durumu korumaktır. Şimdiki durumu koruyamıyorsan bu müzakere değildir. KKTC bayrağı dalgalanmaya devam edecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Alaşehir Belediye Başkanı Kadir Daş ise, "Bize istikbal vaat ederek istiklalinizden vazgeçin diyorlar. İki kardeş devletin bayrağı asla inmeyecek ve daima yaşayacaktır. Kardeş devletin kurulmasında, Kıbrıs Türkleri için yaşayan büyük dava adamı Rauf Dentaş'ı bu başarılarından dolayı onure etmek için böyle bir hizmeti uygun gördük" diye konuştu.

Hacıbey Mahallesi Kozluca Köyü yolu üzerindeki park içerisinde Girne Kalesi, oturma grupları, yapay şelale, üzerinde Denktaş'ın öz geçmişi yazılı büyük pano ve yeşil alan bulunuyor. Parkın arkasındaki yamaçta da 460 metrekare alan üzerine parke taşlardan yapılmış KKTC bayrağı yer alıyor.

.
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2005 Salı 11:26:27
Güncelleme :29 Kasım 2005 Salı 11:31:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?