9
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Fenerbahçeliler Derneğinden açıklama

Manisa Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Ahmet Kurşun, olaylı Vestel Manisaspor-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylardan anonsu yapan E.O. kadar karşılaşmanın İzmir'de oynanmasına ilişkin talebi reddeden Türkiye Futbol Federasyonu'nun da sorumlu olduğunu ileri sürdü.

Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanan Vestel Manisaspor-Fenerbahçe maçının bitiminde animatör E.O.'nun yaptığı "Fenerbahçe, olamazsın şampiyon" anonsunun ardından yaşanan olayları değerlendiren Manisa Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Ahmet Kurşun, "Karşılaşmanın sona ermesinden hemen birkaç dakika sonra yapılan o talihsiz anonsa kadar her şey çok güzeldi. İşte bu talihsiz anonsla Fenerbahçe taraftarları tahrik oldular, bu tepkilerini de sahaya söktükleri koltukları fırlatarak gösterdiler. Bu davranışı elbette tasvip etmiyorum. Fakat, polisimizin olayları önlemek için yaptığı girişimlerde de birçok masum kişi mağdur oldu, yaralandı. Hatta ciddi boyutta psikolojik tedavi görmesi gereken çocuklar var. İşte bunlar Manisa'ya yakışmadı. Biz bunları hiç beklemiyorduk" dedi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın derneklerine yaptığı ziyarette, kendisiyle maçın dostane havada geçeceğini, kimsenin burnu bile kanamadan kendi şehirlerine döneceği yönünde sohbet ettiklerini hatırlatan Başkan Kurşun, "Ancak o provakatörün maç sonrası ortaya çıkarak böyle bir anons yapacağı aklımızın köşesinden dahi geçmemişti. Her şeye rağmen Vestel Manisaspor ile Fenerbahçe arasında güzel dostluk ilişkileri başlamıştır" diye konuştu. Olayların daha kötü boyutlara ulaşmasını engelleyen Manisa Emniyet Müdürü Kahraman Koçak'a da teşekkür eden Kurşun, "Yoksa Manisa, daha farklı kötü olaylarla Türkiye gündeminde uzun süre kalabilirdi" dedi.

Olaylarda Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) da payı olduğunu ifade eden Manisa Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Ahmet Kurşun, "Federasyon, Manisa 19 Mayıs Stadı'nın kapasite yetersizliği ve etrafındaki olumsuzlukları bildiği halde sadece Fenerbahçe'ye avantaj sağlamaması için Vestel Manisaspor Kulübü'nün karşılaşmanın İzmir Atatürk Stadı'nda oynanmasına ilişkin talebini reddetmiştir. Dolayısıyla olayların bir diğer sorumlusu da federasyondur. Çünkü maç İzmir'de oynansaydı, Ege'nin birçok kentinden binlerce kişi bu maçı rahat ortamda izleme imkanı bulacaktı. Ancak tribün kapasitesinin yetersiz olmasından dolayı Fenerbahçe'ye bin 800 adet bilet ayrılmış, biletli Fenerbahçe taraftarları maçı kale arkasında çok zor durumda izlemişlerdir. Yani bunlar Futbol Federasyonu'nun çifte standart uygulamasından dolayı hem Manisa hem Vestel Manisaspor hem de Fenerbahçe adeta cezalandırılmıştır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2006 Pazartesi 20:33:33
Güncelleme :17 Nisan 2006 Pazartesi 22:52:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?