4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Karantina kalktı

Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde yaşanan toplu güvercin ölümlerinin ardından 'kuş gribi' şüphesiyle 82. Yıl Devlet Hastanesi'nde karantinaya alındıktan sonra taburcu edilen aileler, sağlık durumlarının gayet iyi olduğunu açıkladı.

Hastane çıkışında gazetecilere yaşadıkları olayı anlatan güvercin besleyen Ümit H. ve İsmail H. adlı kişilerin komşusu Yahya Tabanoğlu, kendisinin ve eşi Esma Tabanoğlu'nun sağlık durumlarının iyi olduğunu açıklayarak, "Şu anda hiçbir şeyimiz yok. Sağ salimiz. Sadece muayene ettiler. Gerekli müdahaleler yapıldı ve sağlıklı olduğumuz anlaşıldı" dedi.

Güvercinlerin 8-10 gün önce Manisa'dan alındığını ve Manisa'ya da Balıkesir ilinden getirildiğini belirten Tabanoğlu, "Kuşlar 'Sallabaş' hastalığına yakalandılar. Onun dışında başka bir şey yok. Kuşların çoğu da gitti. Büyütülecek bir şey yok" diye konuştu.
Eşi Selin ve 1.5 yaşındaki kızı Burcu ile birlikte taburcu olan Rasim Kabadayı ise, "Bizi gece yarısı ne olduğunu anlamadan araçlarla hastaneye getirdiler. Sağlık durumumuzu sorup ilk müdahalede bulundular. Şu anda çok iyiyiz. Herhangi bir rahatsızlığımız yok. Doktorlara teşekkür ediyorum" dedi. Taburcu olan ailelerin evlerine dönerken, kameralardan kaçmaları dikkat çekti.

Bu arada, kuş gribi iddialarından çok büyük yara aldıklarını ifade eden Turgutlu Güvercinleri Sevenler ve Koruma Derneği Başkanı Erdem Yediler, "Bizim Turgutlumuz'da güvercinlerde herhangi bir kuş gribi veya hastalık yok. Veterinerler nezaretinde tüm kuşların tedavi ve kontrolleri belirli dönemlerde yapılıyor. Tabi her kanatlı hayvanın sezonluk bazı rahatsızlıkları oluyor. Biz de bunlara sezonluk ilaçlarını veriyoruz, ama ölümden gene kaçılmıyor. Buradaki kuşların ölümü doğal, tabiidir. Kuş gribiyle falan uzaktan yakından alakası yok. Aynı zamanda Turgutlu, sağlıklı ve güzel güvercin yetiştirme bakımından Türkiye'nin en gözde yeri. Bu ortaya atılan iddia bizleri olumsuz etkiledi" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2005 Cuma 17:46:16
Güncelleme :23 Ekim 2005 Pazar 17:25:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?