4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Kaya dehşeti!

Manisa'da Spil Dağı eteğindeki dik yamaçtan yuvarlanan dev kaya parçaları, bir evin pencerelerinden içeriye girdi. Cam çerçeveyi yıkarak kanepede uyuyan bir vatandaşın üzerinden geçen bir kaya parçası, çarptığı duvarı yıktı.

Olay bugün saat 15.00 sıralarına meydana geldi. Sabaha karşı yağan yağmurun Spil Dağı eteğindeki toprağı yumuşatması sonucu yerinden oynayan dev kaya parçaları, Mutlu Mahallesi'nin üzerine yuvarlandı. Yaklaşık 150 metre yüksekliğindeki dik yamaçtan yuvarlanan 2 dev kaya parçası, büyük bir hızla yamacın altında bulunan evlere çarptı. Yuvarlanan ilk kaya parçası, Falcı Sokak'taki Kemal-Emine Yeğiz çiftinin yaşadığı evin penceresinden içeriye girdi. Anne, baba ve çocukları Recep, İbrahim, Rümeysa, Aysel ile torunları Melik'in de evde bulunduğu sırada yaşanan olayda, demir korkuluklu cam çerçeveyi yıkarak kanepede uyuyan ev sahibi Kemal Yeğiz'in üzerinden geçen dev kaya parçası, daha sonra çarptığı duvarı yıktı. Olay sırasında meydana gelen büyük gürültüyü deprem sanan Yeğiz Ailesi, büyük panik yaşarken, ikinci dev kaya parçası ise Kaya altı sokaktaki Zeki Yıldırım ve Mümtaz Krapir'in evlerine çarptı. Evin dış duvarına çarparak duran kaya parçası, fazla hasara yol açmadı.

Ölen ya da yaralananın olmadığı olayda, yaşadıkları panikle fenalaşan Emine Yeğiz ve Badire Aluca isimli bayanlara ilk müdahaleyi olay yerinde 112 ekipleri yaptı. Aniden karşılaştıkları olayın şokunu üzerlerinden atmaya çalışan mahalle sakinleri, "Bize bu arsaları sattılar, gerisini düşünmediler. Her gece ölümle yan yana yatıyoruz. Buraya toprak kaymaları için duvar yapılması ya da farklı bir önlem alınması amacıyla defalarca belediyeye başvurmuştuk ama sonuç alamamıştık. Sonunda korktuğumuz başımıza geldi" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2005 Pazar 21:03:31
Güncelleme :19 Ekim 2005 Çarşamba 17:12:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet güler IP: 85.96.156.xxx Tarih : 17.10.2005 17:07:24
niçin oralardan arsa alıyorsunuzki? devlet mecbur mu sizlerle uğraşmaya? yanlış işler yapıyorsunuz sonra hesabını devlete soruyorsunuz. hemen nerde devlet diyorsunuz. hayret bir şey diyorum.