4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Kuş gribi vurdu

Manisa'da kuş gribi virüsü ihtimaline karşı 9 kişinin karantinaya alındığı bildirildi.

Turgutlu İlçesi'nde bir vatandaşın Turgutlu 82. Yıl Devlet Hastanesi'ni arayarak, apartman komşusunun çatı katında beslemekte olduğu 45 kadar güvercinlerin 15 gün önce ve belli aralıklara öldüğünü ihbar etmesi üzerine dün gece saat 23.00 sıralarında Turgutlu 82.Yıl Devlet Hastanesi'nde bir kriz masası oluşturuldu.

Burada yapılan toplantıya Manisa İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Osman Öztürk, Turgutlu Emniyet Müdürü Nesim Gezer, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Nazif İzgi, İlçe Tarım Müdürü Ahmet Tugay, Turgutlu Sağlık Grup Başkanı Murat Yücetürk, Zabıta Müdürü Feray Kahyaoğlu ve 82. Yıl Hastanesi Başhekim Yardımcısı Teoman Şen ile sağlık kuruluşlarında çalışan teknik elemanlar katıldı. Toplantı saat 23.00'te başlayıp 04.30'a kadar sürdü.

Toplantıdan sonra konuşan İl Sağlık Müdür Yardımcısı Osman Öztürk, "Toplu kuş ölümü ihbarı aldık. Bunun Üzerine gerekli ekipler kuruldu. İlgili kişilerin bulunduğu komisyon kuruldu. Olayı incelemeye başladık. Olayın incelemesinde de toplu ölümler tespit edildi. Ve hemen incelemelerde bulunduk. Türkiye'de olayın hassas olması nedeni ile biz de hassas davranarak yapılması gerekeni yaptık. Olay 22.57'de bize bir vatandaş tarafından ihbar edilerek bize intikal etti" dedi.

82. Yıl Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Teoman Şen de "15 gün öncesine ait toplu kuş ölümlerinden bahsedildi. İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından numuneler alınıp gerekli yerlere gönderildi. olay bu boyutta" diye konuştu.

Sorular üzerine doktorlar, "Konu hassas olduğundan kriz masası kurduk, gerekli her türlü tedbir alındı. Olay Turgutlu'da vatandaşın beslediği güvercinlerin ölmesi ile gerçekleşmiş, en son ölümler son 15 gün içinde olmuş. Güvercinlerin kime ait olduğuna dair bir isim vermek doğru olmaz. Şu anda biz hepsini gözlem amaçlı hastanemizde tutuyoruz. Toplam 9 kişi karantinada diyebiliriz. Bu kişilerden 7'si aynı aile, 1'i alt 1'i de üst komşuları. Şu anda ölüm olayı yok. Bizler de dahil olmak üzere olaya müdahale eden herkese ilaç tedavisine başladık. Karantina durumu İlçe Tarım Müdürlüğü'nün vereceği tahlil sonuçlarına bağlı olarak sürecek. 40 tane Güvercin öldüğü söyleniyor, bu konu İlçe Tarım Müdürlüğünü ilgilendiriyor. Bizim açımızdan Sağlık ile ilgili tedbirleri almaktır" şeklinde konuştular.

Öte yandan sabahın ilk saatlerinde Turgutlu 82. Yıl Devlet Hastanesi'nde yaşanan hareketli saatlerde bazı hastane görevlileri ve hastalara herhangi bir mikrop ve olası bir duruma karşı ağzı kapatan maske ve başlık verildi. Hastane içerisinde bu şekilde dolaşım sağlandı. Olay ile ilgili her kurumun geniş çaplı bir araştırmanın içerisinde olduğu öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2005 Cuma 10:22:29
Güncelleme :21 Ekim 2005 Cuma 22:31:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?