9
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Manisa'da 23 Nisan etkinlikleri

Manisa'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında bugün toplanan İl Genel Meclisi ilköğretim okulu öğrencilerinden oluştu.

Manisa merkez ve ilçelerinden gelen yaklaşık 50 öğrenci, İl Genel Meclisi Salonu'nda bir günlüğüne de olsa koltuklara oturarak görev dağılımı yaptı. Seçimlerde meclis başkanlığına 20 oy alan Demirci İlçesi'nden Rıza Demir, 2. başkanlığa da 16 oy alan Sarıgöl'den Emre Bayoğlu ile 14 oy alan Salihli'den Özge Atış seçildi. Daha sonra çocuklar ilin sorunlarını masaya yatırırken, büyükleri de dinledi. Vali Refik Arslan Öztürk, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz ve daire müdürlerinin de katıldığı toplantıda öğrenciler, bölgelerinin sorunlarını dile getirerek çözüm istedi. Gördüğü manzara karşısında duygulandığı gözlenen Vali Refik Arslan Öztürk, yaptığı konuşmada öğrencilerin 23 Nisan bayramını kutladı. Öğrencilere 50 yıl öncesini anlatan Vali Öztürk, "Türkiye o zamanlar çok farklıydı. Yolları yoktu, elektrikleri yoktu, okullarımız köylerde bozma evlerden yapılıyordu. Çok mahrumiyet içerisindeydi. Öğretmenlerimizin aylarca maaş alamadığı, şehre gidemediği yıllardı. Radyo, telefonu kimse bilmezdi. Tabi Türkiye çok farklı oldu. O kadar çok değişti ki. Ancak Türkiye bu zamana rağmen istediğimiz ölçüde kalkınabilmiş değil. Türkiye'nin kalkınabilmesi, sizlerin biraz daha gayreti, çalışması ve iş güç sahibi olmasıyla gerçekleşebilir. Sizler için büyük fedakarlıklar yapan aileleriniz, sizler büyüdükten sonra bir işe yerleştiremezse o kalkınma biraz kağıt üzerinde kalır. O yüzden Türkiye çok büyük fedakarlıklara katlanıyor. Bütçesinin büyük bir bölümü milli eğitime ayrılıyor. Türkiye çok göç hareketine sahne oldu.

Yani köylerdeki nüfus hızlı şekilde kentlere aktığı için her sene yeni okullar yapmayı yetiştiremiyoruz. Bizim bulunduğumuz meclisin de bütçesinin çok önemli bir kısmı eğitime ayrılıyor. İnanın ona da yetmiyor. Kaynaklarını iyi kullanmaya çalışan Türkiye, zannediyorum biraz da sizlerle daha iyi olacak. Yani çok daha iyi yetiştiğiniz için söylüyorum. Dürüst, samimi, güvenilir, namuslu yönetenlerle Türkiye'mizin başı çok yükselir diye düşünüyorum. Çünkü potansiyeli çok yüksek. Şurada oturmak çoğunuzun hayalinde olmayan bir şeydi. Bu bir demokrasidir, bu yönetime katılmadır. Yarınları yönetmek için talip olmanız anlamına geliyor. O yüzden bu düşünceyi kutluyorum. Ailemizi ve ülkemizi seversek ülkemizin çok candan girmek istediği Avrupa Birliği'ne (AB) girsek de girmesek de o standardı hak edelim. Ailesiyle ülkesiyle güçlü bir ülke kimseye eyvallah etmez. Allah'ım sizi ailenize ve ülkemize bağışlasın ve tüm kötülüklerden korusun" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2006 Salı 19:35:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?