4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Manisa'da kış tedbirleri

Manisa'da kış mevsiminde muhtemel kar yağışlarında şehirlerarası ve köy yollarının trafiğe açık tutulabilmesi amacıyla ilgili kurum ve kuruluş yetkilileri bir araya gelerek, alınacak tedbirleri görüştü.

Manisa Valisi Orhan Işın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkanı Bülent Kar, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Tayfun Albayrak, İl Emniyet Müdür Vekili Necla Oktay, İl Özel İdare Genel Sekreteri Serdar Bulut, Karayolları Şube Şefi Mustafa Kartal, İl Sağlık Müdürü Ziya Tay, DSİ 22. Şube Müdürü Bilgin Telek, Orman İşletme Müdürü Necati Dindar, Meteoroloji Müdürü Lütfi Vural, Köy Hizmetleri İl Müdürü Muhsin Özcan, Akhisar Orman İşletme Müdürü Ali Osman Başlı ve Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Vekili Saim Uncu katıldı.

Vali Orhan Işın, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, il sınırları içerisindeki trafik yoğunluğu oldukça fazla olan ana arter karayolu güzergahlarında kar, buzlanma ve aşırı yağışlar nedeniyle yaşanabilecek sorunların etkin ve zamanında çözülebilmesi için teşkilatlar arasında yardımlaşma, koordinasyon ve bilgi aktarımının sağlanması gerektiğini belirterek, "İlimiz genelinde bütün hizmet dallarında olduğu gibi kar ve buz mücadelesi hizmetlerinin de başarıyla yürütülmesi için mevcut teknik imkanlarımız sonuna kadar kullanılacaktır.

Vatandaşlarımızın güvenle seyahatlerinin sağlanması için çalışmalarımız 24 saat mesai anlayışı içinde yapılacaktır. Bu konuda her hangi bir aksaklığın ve olumsuzluğun yaşanmaması için tüm görevlilerimiz her an göreve hazır konumda olacaktır" dedi.
Manisa'da 2005-2006 yılı kış sezonunda alınacak tedbirlerle ilgili olarak yapılan toplantıda şu kararlar alındı:

"Meteorolojik bilgi akışı Meteoroloji İl Müdürlüğü'nce düzenli ve zamanında sağlanacak. Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan yol kontrolleri sırasında, yol durumu ile ilgili uyarılar sorumlu kuruluşa yapılarak, zamanında müdahale edilmesi sağlanacak. Manisa ve Akhisar Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait greyder ve diğer iş makineleri kar mücadelesi sırasında fiilen görev alacak. Köy Hizmetleri Müdürlüğü, Karayolları 23. Şube Şefliği ile koordineli çalışacak, gerekli makine ve ekipman yardımı sağlayacak.

Devlet Su İşleri (DSİ) 22. Şube Müdürlüğü makine ve teçhizatı gerektiğinde kar mücadelesi çalışmalarında görevlendirecek. Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası'na ait bir adet kurtarıcı kar mücadelesi sırasında Manisa-İzmir Devlet Yolu Sabuncu Beli mevkiinde hazır bulundurulacak. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 112 Acil Yardım ekibi çalışmalar sırasında sürekli hazır tutulacak. İl genelinde Karayolları Müdürlüğü ekiplerine gerekli teknik, makine ve ekipman yardımı tüm ilçeler dahil olmak üzere sağlanacak, bu konu ilçe kaymakamlıkları yerel imkanların kullanılması organize edecek.

İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerde kar mücadelesi çalışmalarında fiilen bulunacak sorumluluk alanındaki yollarda ilgili gerekli bilgi akışını sağlayacak. Manisa-İzmir, Manisa-Balıkesir, Manisa-Turgutlu-Uşak, Manisa-Alaşehir-Denizli ana yolları başta olmak üzere diğer tali yolların açık tutulması için gereken tedbirler alınacak ve titizlikle uygulanacak. Kar mücadelesi çalışmalarında görev alacak personelle ilgili bilgiler Karayolları 23. Şube Şefliği'ne iletilecek, çalışmalara bu personelin zamanında katılması sağlanacak.

Yol boyu konaklama tesisleri kar mücadelesi çalışmalarında değerlendirilecek, gerektiğinde sürücülerin uzun süreli bekleme, zincir takma ve diğer ihtiyaçları için bu tesisleri kullanmaları sağlanacak. Şehirlerarası alternatif güzergahlar değerlendirilerek, gerektiğinde bu güzergahların kullanılması için tedbirler alınacaktır.

İlimizde son dönemde artan TIR sayısı da göz önüne alınarak bu araçların Menemen-İzmir güzergahlarını kullanmaları sağlanacak. İl genelinde yol güzergahlarında kar yağışı nedeniyle muhtemel kapanmalar ve açılmalar zamanında valiliğe bildirilecek. Kar mücadelesi çalışmalarında görev alan kuruluşlar 24 saat görev anlayışı içerisinde olacak ve herhangi aksaklığa meydan vermemek için gerekli önlemleri alacak."

.
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2005 Cuma 20:04:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?