8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Manisa'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Manisa'da Kutsal Emanetler Fotoğraf Sergisi, törenle ziyarete açıldı.

Manisa Müftlüğü ile Feza Eğitim ve Kültür Vakfı işbirliğinde Belediye Kültür Sitesi'nde kurulan Kutsal Emanetler Fotoğraf Sergisi'nin açılış törenine, Vali Refik Arslan Öztürk, Belediye Başkanı Bülent Kar, Müftü Namık Hisar ve çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan Müftü Namık Hisar, kutsal emanetlerin çok saygı duyulması, sahip olunması gereken eserler olduğuna dikkat çekerek, 5 gün süresince açık kalacak sergide 55 adet, görülmesi değer, insanı geçmişe götüren, düşündüren eserin bulunduğunu, ayrıca sergiyi gezen vatandaşlara da lokma ikramının yapıldığını belirtti.

Vali Refik Arslan Öztürk de, Kutlu Doğum Haftası vesilesiyle duyulan güzel sözlerin, nasihatlerin öncelikle Türkiye'nin birliğine, dirliğine, düzenliğine katıkıda bulunmasını bütün kalbiyle dilediğini belirterek, Güneydoğu'da yaşanan son olayları değerlendirdi. Öztürk, "Acı çeken, savaşın zulmünün altına ezilen müslüman dünyasındaki insanlarımızın huzurunu yüce Allah'tan diliyorum. Çok güzel şeylere layık ülkemiz, huzura o kadar ihtiyacı olduğu bir dönemde kan gölüne döndü ki sebebini anlamak da o kadar zor. Bu toprakların üzerinde yaşayan, birbirini seven, savaşta, camide omuz omuza olan bu insanlar niye bu hale geldi acaba. Bizim evladımız, kardeşlerimiz arasına ne girdi ki acaba birbirimize düşman olduk. Bunları sorgulayacağımız, cevaplar alacağımız, kalbimizde, vicdanımızda tartıp düşüneceğimiz günlerdir bu günler. Açacağımız bu sergiden mutlaka çok duygulanmış olarak ayrılacağız. Umarım bu Kutlu Doğum Haftası ülkemizin birlik, beraberlik ve kardeşliğinin pekişmesine vesile olur" dedi.

Tarihi eserlerin önemi ve korunması konusuna da değinen Vali Öztürk, "Dünyanın her köşesinde, Türkiye'nin her karışında olduığu gibi Manisamız'da da 700 yıl önce kurulmuş bir devletin bizlere hatılarını taşıyan eserlerimiz var. Bunlar başsız kalan minareler, türbeler, cemaatsiz kalmış mescitlerimiz. Bunlar kimliğimizi, kişiliğimizi yansıtan, bu devleti kuranların hatırasıydı. Bu ecdat yadigarı eserleri önce kendimize kazandıralım. Onlara sırtımızı çevirirsek ben diyorum ki işimiz rast gitmez, kimse bizi tanımaz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Refik Arslan Öztürk, Belediye Başkanı Bülent Kar ile Müftü Namık Hisar birlikte kurdeleyi keserek serginin açılışını gerçekleştirdi. Protokol sergideki kutsal emanetlerin fotoğraflarını incelerken, Müftü Namık Hisar da bilgiler verdi.

.
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2006 Salı 19:41:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?