9
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Manisa'da Müzeler Haftası etkinlikleri

Manisa Müzesi Müdürlüğü tarafından Müzeler Haftası dolayısıyla el işlemeleri sergisi ve "eski Manisa fotoğrafları" sergisi açıldı. 

Sergilerin açılışına Vali Refik Arslan Öztürk, Belediye Başkan Yardımcısı Recep Kafes, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, Manisa'yı ve Mesiri Tanıtma Turizm Başkanı Ufuk Tanık, Müze Müdürü Müesser Tosunbaş ve vatandaşlar katıldı. Müze Müdürü Tosunbaş'ın protokol üyelerine müzeyi gezdirerek bilgi de verdiği serginin açılışında konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, yörede bulunan eserlerin önceleri Muradiye Külliyesi'nin medrese bölümünde depolanmaya başladığını belirterek, "Zamanla eserlerin çoğalması sebebiyle medrese bölümü dönemin yerel yöneticilerinin girişimleriyle 29 Ekim 1937 tarihinde müze olarak açılmıştır. Medrese bölümü de yetersiz kalınca 1972 yılındaki restorasyon çalışmalarından sonra yapılan düzenlemelerle imarethane bölümü arkeolojik eserlere, medrese bölümü ise etnoğrafik eserlere ayrılmıştır" dedi. 

2005 yılı sonu itibarıyla ilde 141 adet tescilli SİT alanı, bin 335 adet taşınmaz kültür varlığı olduğunu açıklayan Karaköse, "Manisa Müzesi'nde arkeolojik 8 bin 980 adet, etnoğrafik 2 bin 644 adet, 14 bin 488 adet sikke olarak toplam 26 bin 125 adet korunması gerekli taşınır kültür varlığı mevcuttur. 2005 yılında ilimizdeki müze ve ören yerlerini gezen ziyaretçi sayısı ise 66 bin 521 olup, elde edilen gelir 108 bin 699 YTL'dir. Manisa Müzesi'nde Arkaik, Lidya, Helenistik, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait eserler bulunmaktadır" diye konuştu.
Vali Refik Arslan Öztürk ise, "Müzedeki eserlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Müzedeki tarihi eserlerden daha fazlası da yeraltında mevcuttur. Müzedeki tarihi eserleri koruyup kollayan herkese teşekkür ediyor saygılar sunuyorum" dedi.
.
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2006 Perşembe 17:17:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?