4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Metal Sen'den AB'ye protesto

Türk-İş'e bağlı Türk Metal Sendikası Manisa Şubesi üyelerinden oluşan yaklaşık 100 kişilik grup, Avrupa Birliği (AB) müzakereleri öncesi Türkiye'ye yapılan dayatmaları protesto etti.

Manolya Meydanı'nda gerçekleştirilen eylem öncesi sendika üyeleri vatandaşlara Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni bildiri şeklinde dağıttı. Eylemde konuşma yapan Türk-İş İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Manisa Şube Başkanı Mehmet Ali Özaltın, Atatürk'ün vefatından sonra harekete geçen Sevr yanlıları, Türk düşmanları, bütün emperyalist güçler, iç ve dış mihrakların Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığına karşı giriştikleri savaşı saldırılarla sürdürdüklerini öne sürerek, "Bugün AB ile görüşmeler başlayacak dayatmasıyla ABD'nin küreselleşme adı altında aldatıcı düzenlerle yurdumuzun bütün kaleleri işgal edilmek istenmektedir. 1 aylık dış borç ödemek için ulusal şirketlerimizden olan Tüpraş'ı, Erdemir'i, Telekom'u çok uluslu şirketlere yok pahasına satanlar, cumhuriyetimizin ekonomik birimlerini yok ederek yabancılara peş keş çekmektedirler. 'Atatürk'ün resimlerinin kaldırılması gerekir' sözünü söyleyen birtakım kendini bilmez küstah AB parlamenterlerine karşı hükümet tarafından hiçbir cevap verilmemesini kuşkuyla karşılıyoruz. Atamızın başta gönlümüzdeki yerini artı duvarlarımızı süslemesini hiçbir güç engelleyemez" dedi.

Osmanlı'nın, Türkiye'ye bugün dayatılmak istenen konuları kabul ettiği için karanlığa gömüldüğünü ifade eden Özaltın, "Ey Türk Milleti, bugün Atatürk'ün kurduğu cumhuriyeti de Osmanlı Devleti gibi yok etmek isteyen iç ve dış mihraklar sonsuz özgürlük adı altında küreselleşme, dinler arası diyalog ve AB sevdasıyla ulus devletten ve bağımsızlıktan taviz istemektedirler. Bugün yoksulluğun arttığını, yokluğun ve açlığın azalmadığını görüyoruz. Eğer küreselleşme özgürlük ve zenginlik getirmiş olsaydı, dünyada aç, açık, yoksul, işsiz kalmaz, ulus devletler işgal edilmezdi. Tüm bu emperyalist dayatmalar karşısında ulus devletimize sahiplenmek için ulus devlet anlayışına, hak anlayışına, barışa, insanlığa dayanan işsizliği ortadan kaldıran yeni bir küreselleşme düşünün, ilk adımı ülkemizin tam bağımsızlığı için emperyalist güçlere karşı atma günü gelmiştir. Başta Türk gençliği olmak üzere halkımızı, Atamızın gençliğe emanet ettiği devletimize sahip çıkmaya, gaflet ve delaletten uyanmaya, birliğe çağırıyorum" diye konuştu.

Eylem, konuşmaların ardından olaysız şekilde sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2005 Cuma 18:04:58
Güncelleme :18 Ekim 2005 Salı 18:12:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?