4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Öğretmenler günü kutlandı

Manisa'da 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar sabah 09.00'da Manisa Lisesi'nde başladı.

Burada Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir grup öğretmen valilik ve belediyeyi ziyaret etti. Kutlama programı daha sonra Belediye Kültür Sitesi Lale Salonu'nda devam etti. Programa, Vali Yardımcısı Turhan Işık, Belediye Başkan Vekili Nejat Arusan, Tugay Komutanı Tuğgeneral Sami Demirel, Emniyet Müdürü Kahraman Koçak, daire müdürleri, sivil toplum örgütleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Günün anlam ve önemi hakkında konuşan Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, "Öğretmenlik ne kadar kutsal bir meslek ki Ulu Önder Atatürk bugünü onlara bahşetmiştir. Cumhuriyetimizin kurucusunun böyle bir günü bizler için kabul buyurmuş olması, bizler için onur günü olması dolayısıyla gurur duyuyorum.

1981 yılından beri bu günü öğretmenler günü olarak kutluyoruz, anıyoruz ve değerlendiriyoruz. Zaman zaman bizlere eleştiriler oluyor. Bir güne sığarmı? diye. Öğretmenlerin problemleri, öğretmenlerin meseleleri... Biz tabiki 365 günde bir günü öğretmenler günü olarak kutlamak istemiyoruz ama daha duygusal bakmak problemler karşısında bir gün olarak değerlendirmemiz gerektiğinin bilincindeyiz.

O nedenle tüm öğretmenlerimin, öğretmen olmanın hevesini duyan öğretmenler gününü kuluyor tebrik ediyorum. Bir milletin yüzde 80'ni yüzde 90'ı okuma yazma bilmezse insan olanların utanması gerekir. Çocuklarımızın kız ve erkek birlikte öğrenecekleri bir yer vardır orası okuldur" dedi.

Vali Yardımcısı Turhan Işık ise, "Bir toplumu toplum yapan, uygar bir ülke yapan hiç şüphesiz ki eğitilmiş insan gücüdür. İnsanı eğitmek, yeteneklerini geliştirmek ve bilgi beceri ile donatmak uygar, kültürlü, haysiyetli bir millet bir toplum bir fert olarak yaşatan şüphesiz ki eğitimdir. Onu tersi ise cehalettir, sefilliktir, rezilliktir.

Büyük Önder Atatürk, cumhuriyeti kurduğu zaman Anadolu'nun bir coğrafyasının fotoğrafını çektiğimizde ve baktığımız da sadece alt yapısız, köprüsüz, yolsuz, fabrikasız olduğunu görmüyoruz. Aynı zamanda yüzde 90'ının cahil bir toplum, cahil bir ülke olduğunu görüyoruz. Büyük önder her yönüyle çağdaş uygarlığın üzerisine çıkması gereken eğitimi temel sorun olarak görmüş eğitimlerle ve devrimlerle de onun temelini atmıştır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Cumhuriyet Lisesi öğrencileri, öğretmenler günü ile ilgi gösteriler sundu. Bu arada öğretmenliğe yeni başlayacak olanlar yemin etti.

.
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2005 Perşembe 21:52:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?