4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Sevindirici açıklama

İzmir'in Seferihisar açıklarında saat 00.40 sıralarında meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından sarsıntının hissedildiği Manisa'da, park ve bahçe gibi açık alanlarda halkın endişeli bekleyişi sürüyor.

Manisa'da depremin hissedilmesinin ardından büyük panik yaşayarak cadde ve sokaklara fırlayan halkın endişeli bekleyişi sürüyor. Bazı vatandaşların otomobilleri ile daha güvenli bölgelere gittiği öğrenilirken, bazı vatandaşlar da geceyi sokakta geçireceklerini belirtiyor.

Bu arada polis ve zabıta ekiplerinin de kentte cadde ve sokakları dolaşarak halkı sakinleştirmeye çalışıyor. Çocukları ile birlikte soğuk havada dışarıda bekleyen vatandaşlar yaşadıkları korkuyu üzerlerinden atmaya çalışıyor.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Vali Orhan Işın, "İzmir'de geçtiğimiz günlerde başlayan depremlerin ardından ilimiz genelinde zaten gerekli tüm önlemleri almıştık.

O günden buyana Bayındırlık Afet Bürosu ile Sivil Savunma Müdürlüğü ekiplerimiz 24 saat görevleri başında bekliyor. Bu gece yarısı 5.9 şiddetinde meydana gelen deprem nedeniyle tabi doğal olarak halk sokağa çıktı. Merkez ve ilçelerde yaptığımız tetkiklerde her hangi bir can veya mal kaybının olmadığını öğrendik. Tabi bu sevindirici bir haber. Umarız bir daha bu sarsıntıları yaşamayız" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2005 Cuma 03:02:07
Güncelleme :27 Ekim 2005 Perşembe 20:47:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?