9
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Spil'de 250 izci mahsur kaldı

Manisa'da Spil Dağı zirvesindeki kamp tesislerine ulaşımı sağlayan dağ yolu 1 metreyi bulan karla örtülünce, geçtiğimiz cumartesi günü zirveye kamp için çıkan 250 kişilik izci grubu mahsur kaldı.

Edinilen bilgiye göre, dün gece yarısı başlayan yoğun kar yağışı, 1600 rakımlı Spil Dağı'nda da etkili oldu. Dağın zirveye yakın kesimlerinde 1 metreyi bulan kar yüzünden ulaşımı sağlayan yollar kapandı. Kamp için geçtiğimiz cumartesi günü zirveye çıkan Kartallar Hava İzci Grubu'na mensup 250 izci, yol kapanınca mahsur kaldı. İzciler, zirvede Orman Bakanlığı'na ait kamp tesislerine sığındı. Sivil araçların çıkışına izin verilmeyen zirveyle karayolu ulaşımının kesilmesinin ardından harekete geçen Manisa Valiliği Köy Hizmetleri ekipleri, kar temizleme ve yolu açma çalışmalarına başladı.

Bu arada, Manisa genelinde 195 köy yolunun ulaşıma kapandığı ve Köy Hizmetleri'ne bağlı 7 ekipteki 45 personelin sabahtan beri 16 greyder, 2 kar bıçaklı kamyonla kapalı olan köy yollarını açmaya çalıştığı bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2006 Salı 15:38:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?