9
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

SSKya göre 1006 yaşında

Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde, sağlık karnesine yanlış doğum tarihinin girilmesi nedeniyle 1006 yaşında görünen 13 yaşındaki Mustafa Çağatay Güngören'in, ''18 yaşını geçtiği'' gerekçesiyle tedavisi yapılamadı.

Edinilen bilgiye göre, Alaşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nde çalışan Metin Güngören (52), SSK'dan aldığı sağlık karnesiyle 25.03.1993 doğumlu oğlunu göz rahatsızlığı nedeniyle Alaşehir Devlet Hastanesi'ne götürdü. İşlemler yapılırken sağlık karnesinde doğum tarihi 01.01.1000 olarak görünen Mustafa Çağatay Güngören'in ''18 yaşını geçtiği'' gerekçesiyle tedavisi yapılamadı. Çağatay'ın babası Metin Güngören, karneyi en son Manisa SSK İl Müdürlüğü'nde geçen yıl yenilettiğini, ancak yanlış girilen tarihin farkında varmadığını ifade ederek, "Göz rahatsızlığı bulunan oğlumu Alaşehir Devlet Hastanesi'ne götürmüştüm. İlk kayıt işlemleri sırasında oğluma bakılamayacağını söylediler. Çünkü oğlum, sağlık karnesinde 1006 yaşında görünüyormuş. Dolayısıyla oğlum 18 yaşını geçtiği için baktıramadım'' dedi.

Olayı fark ettiğinde gözlerine inanamadığını ifade eden Güngören, hemen Manisa SSK'daki yetkililerle bağlantı kurduğunu, yetkililerin karneyi getirmesi halinde yanlışlığın düzeltileceğini bildirdiklerini ifade ederek, "Hemen Alaşehir Nüfus Müdürlüğü'ne giderek nüfus kayıt örneğini çıkarttık. Şimdi Manisa'ya giderek, yanlışlığı düzeltmeye çalışacağım. Ancak benim yaşadığım bu olumsuz olay, ilçemizde yaşanan tek olay değil. Daha önce de bu tür durumların çok yaşandığını duymuş ama inanmamıştım. Şimdi kendi başıma geldi. Çaresiz gideceğim. İşten izin almak zorunda kalacağım ve saatlerce kuyrukta bekleyeceğim. Cebimden para harcayacağım. Bu arada oğlumun tedavisi de gecikecek. Bunlar bir ihmal ve dikkatsizliğin cezasını biz çekiyoruz. Lütfen görevliler işlerini yaparken daha dikkatli olsunlar" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2006 Pazar 17:34:22
Güncelleme :29 Ocak 2006 Pazar 17:39:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?