9
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Üniversite öğrencilerinden halk dansları şovu

Manisa'nın Akhisar İlçesi'nde, Ege Üniversitesi Konservatuvarı Halk Dansları ve Türk Halk Müziği ekibinin gösterisi ilgiyle izlendi. 

Akhisar Kültürel Yaşamı Destekleme Derneği'nin davetlisi olarak ilçeye gelen ekip, Akhisar Belediyesi Kültür Salonu'nda sanatseverlere unutamayacakları bir gece yaşattı. Gösteriyi, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Kurmay Albay S. Cüneyt Kavuncu ve eşi Ruzinur Kavuncu da izledi. 

Kültürel Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı emekli öğretmen Nevin Dağlı, bu tür etkinliklerin kültürel hayatı yaşatmak ve toplumu kaynaştırmak açısından önemli olduğunu belirterek, "Gayemiz Akhisarımız'da kültürel zenginliklerimizi halkımıza göstermek. Bundan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi. 

Nevin Dağlı'nın torunu müzik grubunun şefi Hasan Ali Dağlı, babaannesiyle aynı sahneyi paylaştı. Etkinliğin sonunda dernek tarafından hazırlanan özel şiltler sanatçılara verildi. Nevin Dağlı'nın, torunu Hasan Ali Dağlı'ya şiltini verirken ise duygulandığı gözlendi. 

Gösteriden elde edilen gelirle Zeynelzade Halk Kütüphanesi'ne bilgisayar alınacağı ve internet hattı kurulacağı öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2006 Pazar 21:58:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?