8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Vali kalp krizi geçirdi

Erzincan'dan bir süre önce Manisa Valiliği'ne atanan Refik Arslan Öztürk, dün akşam evinde kalp krizi geçirdi. Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Vali Öztürk'e anjiografi uygulandı.

Edinilen bilgilere göre olay dün gece yarısı meydana geldi. Konağında bulunduğu sırada başlayan kalp ağrıları üzerine korumalarının yardımıyla Manisa Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Vali Refik Arslan Öztürk, hemen Kalp Koroner Yoğun Bakım Ünitesi'ne alındı.

 Buradaki ilk tedavisinin ardından ambulansla CBÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen Vali Öztürk'ün Kalp Koroner Ana Bilim Dalı Merkezi'nde tedavisine devam edildi. Geceyi burada geçiren Vali Öztürk'ün yan damarlarına öğle saatlerine doğru Kalp Koroner Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Uğur Kemal Tezcan ve ekibi tarafından anjiografi uygulandı. Başarılı bir operasyonun ardından rahatlatılan Vali Öztürk kontrol altında tutuluyor.

CBÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Murat Lekili ve Kalp Koroner Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Uğur Kemal Tezcan, konu hakkında, "Tıkalı bulunan yan damara anjiografi uygulandı. Şu anda kendisi rahatlamış durumda. Fakat diğer iki damarındaki tıkanma problemi konusunda, kalp damar cerrahi uzmanı ile birlikte yapılacak tetkikler sonrasında ne yapılması gerektiği görüşülecek. Fakat şu an Valimizin genel sağlık durumu iyi. Endişe edilecek bir durum yok. 24 saat yoğun bakımda tutup daha sonra normal servise alacağız" açıklamasını yaptı.

Bu arada, Vali Öztürk'ün bulunduğu Kalp Koroner Yoğun Bakım Ünitesi'nin önünde polis güvenlik önlemi alırken, bu bölümde yatan hastaların yakınlarının ziyaretleri ise ikinci bir emre kadar durduruldu.

Öte yandan, Vali Refik Arslan Öztürk, daha önce görev yaptığı Erzincan ilinde 2004 yılında kalp krizi geçirmiş ve Erzurum Atatürk Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi altına alınmıştı. Vali Öztürk'ün Manisa'ya gelmeden önce Erzincan'a ziyarette bulunan üç bakanın yoğun programlarına ayak uydurmaya çalışması nedeniyle kalbinin yorgun düştüğü belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2006 Çarşamba 22:38:54
Güncelleme :18 Ocak 2006 Çarşamba 22:41:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?