4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Vali'den çocuk yuvasına denetleme

Manisa Valisi Orhan Işın, yakında hizmete açılacak olan Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Çocuk Yuvası'nda incelemelerde bulundu.

Beraberinde Sosyal Hizmetler Müdür Vekili Murat Nail Gelgeç ve Bayındırlık ve İskan Müdürü Nusret İşbillir ile birlikte çocuk yuvasını gezen Vali Orhan Işın, yetkililerden bilgi aldı. 650 milyara mal olan yurtta 80 çocuğun kendi evindeymiş gibi barındırılacağını ve 0-12 yaş çocuklarına yönelik hizmet vereceğini kaydeden Vali Işın, "Bir yurtta bulunması gereken ne varsa bu yurdumuzda mevcut. 80 çocuğumuzun kalacağı yurtta 35 personel görev yapacak. Her 4 çocuk için bir bayan 24 saat görevi başında olacak" dedi.

Yurdun kaba inşaatının Özel İdare tarafından sadece bir bloğun iç dizaynının ise hayırsever Mürvet Yetek isimli bayanın yaptırdığını hatırlatan Vali Orhan Işın, "Yurdumuz tamamlandı. Şu anda çevre düzenlemeleri yapılıyor. Bu yurda Balıkesir, Kütahya, Uşak, Denizli gibi illerden de çocuklar gelecek. Burada görevli personelin yanı sıra gönüllü anneler de gelip çocuklara bakmak isterlerse kalabilecekler. Yani çocuğu olmayanlar da bir nevi çocuk özlemlerini giderebilecek" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2005 Cuma 21:39:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?