9
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Yargıtaya yapılan saldırıya tepki

Danıştay 2. Dairesi üyelerine yapılan hunharca saldırının ardından Türkiye'nin her tarafından kınamalar geldi. Manisa Baro Başkanı Remzi Demirkol, saldırının hedefinin Danıştay ve tüm yargı olduğunu belirtirken, sivil toplum kuruluşu temsilcileri de Türkiye'nin huzurunu, birlik ve beraberliğini bozmak isteyenlerin menfaatleri olduğunu vurguladı. 

Manisa'da 15 meslek odası yöneticisi ve üyeleri, ellerinde Türk bayrağıyla adliye önünde çirkin saldırıyı kınadı. Türkiyem Topluluğu adına basın açıklaması yapan Türk Metal Sendikası Manisa Şube Başkanı Mehmet Ali Özaltın, "Saldırının asıl amacı Türkiye'nin huzurunu, birlik ve beraberliğini bozmak isteyen yabancı ve yerli işbirlikçilerin menfaatleridir" dedi. Saldırı hangi gerekçelerle yapılmış olursa olsun asla kabul edilemeyeceğini belirten Özaltın, "Tarihi süreç içerisinde bu ve benzeri çok sayıda eylemle karşılaşmış Türk milleti ve devleti, son menfur saldırıyı ve içinde bulunulan endişeleri de aşacak güçtedir. Hiç kimse milletin dayanma gücünü denemek konumunda olamaz.Türkiyem Topluğu olarak yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor, hayatını kaybeden Danıştay üyelerine Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz" diye konuştu.
Sivil toplum örgüt üyeleri, 'Türkiye İran olmayacak', 'Türkiye laiktir laik kalacak' şeklinde sloganlar atarak dağıldı. 

Bu arada Manisa Baro Başkanı Remzi Demirkol da, bir basın toplantısı düzenledi. Demirkol, Türk yargısının anayasal görevini demokratik cumhuriyete bağlılıkla sürdüreceğini kaydederek, "10 Mayıs 1868 yılından bu yana 138 yıldır var olan Danıştay, devletin mutlakıyet, meşrutiyet ve cumhuriyet dönemlerini onurla yaşamış, köklü, saygın ve anıtlaşmış bir anayasal kuruluş olarak, cumhuriyetin kazanımlarının ve layık hukuk düzenin en büyük gücü, güvencesi olmuştur" ifadesini kullandı. 

Basın toplantısının ardından vatandaşlar, adliye binası önüne karanfiller bırakarak olaysız şekilde dağıldı.
.
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2006 Perşembe 19:14:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?