8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Yeni Vali göreve başladı

Manisa Valisi Orhan Işın'ın merkeze alınmasıyla yerine atanan Erzincan Valisi Refik Arslan Öztürk, görevine bugün başladı.

Bayram tatili sonrası dün Manisa'ya gelen Vali Refik Arslan Öztürk, sabah Hükümet Konağı önünde törenle karşılandı. Vali yardımcıları, Belediye Başkanı Bülent Kar, Emniyet Müdürü Kahraman Koçak ve daire müdürleri tarafından karşılanan Vali Öztürk, 75. Yıl Toplantı Salonu'nda ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Vali Öztürk, "Daha önce muamelat memuru olarak tanındığım bir ile yönetici olarak gelmenin karmaşık duyguları içerisindeyim. Heyecanlıyım" diyerek söze başladığı toplantıda, "Ölümlü dünyada yapabileceğimiz en değerli şey ülkemize ve insanımıza hizmet etmektir. Bunun yolu, yöntemi, tek anahtarı, doğru, namuslu ve sabırlı olmaktır.

Bunu başardığımız zaman işlerimizin yolunda gitmemesi mümkün değildir. Karakter olarak küçük şeyleri seven insanım. Ayrıntılarla uğraşmayı marifet bilirim" dedi.

Savurganlığa karşı çok hassas olduğunu vurgulayan Vali Öztürk, "Ülkemin kaynaklarının iyi kullanılması konusunda çok yüksek hassasiyetleri olan birisiyim. Ülkemiz şayet bugün borçlu ise burada kamu adına çalışan herkesin görev ve sorumluluğunun olduğunu düşünüyorum. Tenkit etmeye yatkın bir toplumuz.

Ancak kendimizi eleştirme hakkına fazla duyarlı değiliz. Hepimizin ülkemiz için yapacağı şeyler var. Onu yapıp yapmadığımız konusunda kendimizi sorguladığımızda çıkacak neticeler var. Onu iyi değerlendirdiğimiz zaman her şeyin çok farklı olacağını düşünüyorum. Sizlere samimiyetimle söylüyorum ki, bir kağıt parçası, yanan bir elektrik, boşa giden bir su, ülkemizin biraz daha fakirleşmesine neden olan, borcunu biraz daha arttıran, kaynaklarımızın zayiatı olarak görürüm.

Bugün elektriği kapatmayı, benzinini akaryakıtını hesaplı kullanmayı alışkanlık haline getiren yöneticilerin, kaynaklarını savurgan kullanma konusunda vicdanlarıyla her zaman baş başa kalabileceğini düşünüyorum. Bunu sözün gelişi olarak söylemiyorum. İlk atandığım Bilecik'te tutumlu olmakla nelerin başarılı olacağını denemek istedim.

3 yılda biriktirdiğimiz 15 milyar lirayla 5 tane Organize Sanayi Bölgesi'ni kendi kaynaklarımızla kurarak orada binlerce insanımızın işe girdiğini, bizzat uygulamasını yaptığım için bilmekteyim. Orada biriktirilen kuruş kuruş paraların ana sütü kadar helal olduğunu düşündüm.

Ayrılarak geldiğim ilde de yine aynı anlayışımızı uygulayarak bütçemizi 3 yılda 9 kat arttırdık. Vatandaşlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, sendikalarla, her çeşit halk kesimleriyle kuracağımız diyaloglarda bulacağımız ipuçları vardır. Hiç kimseyi sözün gelişi gibi dinlemem" diye konuştu.

Avrupa Birliği (AB) müzakerelerinde, IMF yetkilileriyle görüşmelerde Türkiye'nin masaya başı dik oturabileceğini, kendisine güvenen bir ülke olacağına çok inandığını kaydeden Vali Öztürk, "Hepimizin buna katkıda bulunarak özlediğimiz günlere erişebileceğimizi düşünüyorum.

Manisa'da da başarılı olursak bu benim tek başıma bir şeyler başardığım anlamına gelmez. Bu bir ekip işi. Bir şeyler yaptığımız zaman hep beraber yaptık demektir. 'Ben' değil 'Biz' diyen Türkiye, yükselen başı göklere eren bir Türkiye olacaktır" şeklinde konuştu.

Yayın Tarihi : 16 Ocak 2006 Pazartesi 13:54:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?