6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAĞLIK

Hastanede kurul incelemesi

Marmaris Kaymakamlığı İnsan Hakları Kurulu, bir hasta yakınının şikayet dilekçesi üzerine Marmaris Devlet Hastanesi hakkında insan hakları incelemesi başlatılması için bir komisyon kurdu.

Marmaris Kaymakamlığı İnsan Hakları Kurulu Kaymakam Abdurrahman Koçoğlu'nun başkanlığında Öğretmenevi'nde toplandı. Toplantıda ilk olarak Şüpheli ve Sanık Hakları konulu seminerin CD'si izlendi.

Daha sonra ise Kaymakam Koçoğlu tarafından hamile bir bayanın eşi tarafından kurula verilen şikayet dilekçesi okundu. Dilekçede eşi hamile olan şahıs Marmaris Devlet Hastanesi'nde görevli bir doktorun eşini bir başka doktora sevk ettiğini ancak sevk edilen doktorun "Ben özel hastalara bakıyorum, sevk eden arkadaş devlet hastalarına bakıyor" dediğini ileri sürdü.

Dilekçesinde bu davranışlar karşısında doğuma 10 gün kala eşinin psikolojisinin bozulduğunu söyleyen koca, eşini özel bir hastaneye götürmek zorunda kaldığını belirtti. Ayrıca "özel hasta, devlet hastası" ayrımcılığının yanı sıra Marmaris Devlet Hastanesi'nde hastalara ve yakınlara insanlık dışı davranılarak azarlandığını da iddia eden hasta yakını bu insan haklarına aykırı davranışların inlenmesini istedi.

Şikayet dilekçesi, İnsan Hakları Kurulu tarafından görüşülerek konuyu incelemek üzere bir komisyon kurulmasına karar verdi. İnceleme komisyonuna Marmaris Sağlık Grup Başkanı Bilal Habeş Seven, Avukat Mehmet Hasbioğlu ve Atatürkçü Düşünce Derneği Marmaris Şube Başkanı Cemalettin Efecan seçildi. 3 kişiden oluşturulan komisyonun bir sonraki toplantıya kadar söz konusu şikayetleri inceleyerek bir rapor halinde kurula sunmasına karar verildi.

.
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2006 Perşembe 18:57:50
Güncelleme :27 Şubat 2006 Pazartesi 18:51:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?