7
Mayıs
2024
Salı
SAĞLIK

İzinsiz su taşımacılığı yasaklandı

Muğla Valiliği'nce yaz aylarında suyla bulaşan hastalıkların önüne geçilebilmesi için şehir şebeke suları dışındaki kaynak sularının taşımacılığına düzenleme getirildi. Düzenleme gereği bundan sonra su taşımacılığı yapanların mutlaka Sağlık Bakanlığı iznine sahip olması gerekiyor.

Muğla Valisi Hüseyin Aksoy imzasıyla kaymakamlıklara ve ilgili kuruluşlara gönderilen genelgede, içilen ve kullanılan, şebeke suları dışındaki kaynaklardan alınan suların satışının yapılabilmesi için, Sağlık Bakanlığı'ndan taşıma ve satış izninin alınması gerektiği belirtildi.

Valilik genelgesinde, özellikle yaz aylarında suyla bulaşan hastalıkların önlenmesi bakımından su taşıma izinlerinin hayati önem arz ettiği vurgulandı. Genelgede ayrıca, Muğla il genelinde, Sağlık Müdürlüğü Gıda ve Çevre Kontrol Şubesi ekiplerince yapılan saha çalışmalarında, ilgili yönetmeliğe göre, izin alınmamış kaynak sularının satışının yapıldığının tespit edildiğine dikkat çekildi.

Kontrollerde, gelişi güzel izinsiz olarak açılmış kuyulardan bakanlıktan ruhsat ve tankerle su taşıma izni alınmadan, irsaliyesiz ve faturasız su taşımasıyla, ihtiyaç sahibi kişi ve kuruluşlara satış yapıldığının saptandığına işaret edilerek, ilgili kuruluşların gerekli önlemleri eksiksiz alması istendi. Genelge, kaymakamlıklarla, İl Jandarma Komutanlığı'na, İl Emniyet Müdürlüğü'ne, Defterdarlığa, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'ne, Mahalli İdareler Müdürlüğü'ne, Devlet Su İşleri 213. Şube Müdürlüğü'ne ve İl Özel İdare Genel Sekreterliği'ne gönderilerek ilgili kuruluşlarca gerekli çalışmaların yapılması ve bu çalışmaların 30 Ekim 2005 tarihine kadar her 15 günde bir valiliğe bildirilmesi istendi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2005 Cuma 14:21:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?