2
Haziran
2024
Pazar
EĞİTİM

Madde bağımlılığı kongersi

2. Ulusal Alkol ve Madde Bağımlılığı Kongresi Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde başladı.

Bağımlılık Psikiyatri Derneği ve Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruhsağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından organize edilen 2. Ulusal Alkol ve Madde Bağımlılığı Kongresi Bodrum'da başladı. Paneller ve kurslarla birlikte 4 gün sürecek olan kongrenin açılışında konuşan Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan, Bodrum'un tarihi değerlerinden bahsederek katılımcılara bilgiler verdi. Bodrum'un güzelliklerinin kışın ortaya çıktığını belirten Başkan Ağan, "Kışları Bodrum bir başka güzeldir. Kongreyi düzenleyenleri sizlerle bizleri biraraya getirdikleri için teşekkür ederim" dedi.

Kongre Başkanı Prof. Dr. Musa Tosun ve Kongre Eşbaşkanı Doç. Dr. Duram Çakmak yaptıkları konuşmalarda, Türkiye'de özellikle madde bağımlılık yaşının oldukça düştüğünü ve yeni yasal düzenlemelerle çalışmaların hızlandığını vurguladı.

Açılışı yapılan kongre kapsamında bağımlılığın biyolojisi, motivasyon görüşmeler, bağımlılıkta ilaç dışı tedaviler, bağımlılığın yol açtığı bozukluklar, bağımlıklık etkenleri gençlerde bağımlılık ve bağımlılıkta ilaç tedavisi gibi konularda sunumlar gerçekleştirilecek.

.
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2005 Perşembe 15:42:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?