1
Haziran
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Okullarda ilk gün sancısı

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde 2005 - 2006 eğitim - öğretim yılı törenlerle başlarken, okullarda yapılan değişikliklere veliler tepki gösterdi.

Bodrum'da okullarda yapılan değişiklikler nedeniyle veliler ve öğrenciler okul bahçelerinde yetkililerden bilgi almaya çalıştı. Geçtiğimiz yıllarda Bodrum'un Torba Mahallesi'nden Omurça İlköğretim Okulu'na taşımalı sistemle gelen öğrenciler için servislerin bu yıl Yalıçiftlik'teki okula taşınacak olmasına tepki gösteren veliler ise, çocuklarını Yalıçiftlik'e göndermek istemediklerini belirterek imza topladı. Veliler, çocuklarını arkadaşlarından ve öğretmenlerinden ayırmayacaklarını söyledi. Depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkım kararı alınan Hüseyin Turgut Karabağlı İlköğretim Okulu, kapatılan Su Ürünleri Enstitüsü'ne taşınırken, sınıfların bazıları bu yıl tamamlanan Mahinur-Cemal Usla İlköğretim Okulu'na taşındı.

Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan, düzenlemelerin yoğun bir planlama sürecinin ardından yapıldığını belirterek, "Torba'dan gelen öğrenciler için servisler Yalıçiftlik'e çalışacak fakat öğrenciler yine Bodrum'daki okullarına devam edebilecek. Geçtiğimiz yıl yapılan incelemelerin ardından yıkım kararı alınan Turgut Karabağlı İlköğretim Okulu için bakanlığımıza tahsis edilen eski Su Ürünleri Enstitüsü binasında yeteri kadar derslik olmadığı için sınıfların bir bölümünü Mahinur-Cemal Usla İlköğretim Okulu'na taşıdık. Bunu yaparken birçok kriteri gözönünde bulundurduk. Velilerimiz rahat olsunlar her iki okulda da öğretmen sıkıntısı yaşanmayacak. Ayrıca her iki okulda da tam gün eğitim ve öğretim verilecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2005 Pazartesi 16:00:23
Güncelleme :12 Eylül 2005 Pazartesi 16:09:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?