19
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Yemekte eğitime yardım yağdı

Turgutreis’te Zeyyat Mandalinci İlköğretim Okulu yararına yemek düzenlendi. Çok sayıda Turgutreisli işletmeci ve işadamının katıldığı geceden 7 bin YTL gelir edildi.

Zeyyat Mandalinci Okul Aile Birliği Derneği’nin Turgutreis’te Viyolin Otel’de düzenlediği yemeğe Turgutreis Belediye Başkanı ve Turgutreisli işletmeciler damga vurdu. Başkan Yazgan, okula 2 adet 2000 Ytl değerinde olan projeksiyon makinesi alacağının sözünü verdi.

“Her sınıfa bir projeksiyon makinesi” adı altında başlatılan kampanyada davetliler yardım yarışına girdi.

Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon 1 adet, Turgutreisli işletmeci Ahmet Güneş 1 adet ve işletmeci Ersin Kurmas 2 adet projeksiyon makinesi alacaklarının sözünü verdiler.

Yaklaşık 400 kişinin katıldığı yemekte Turgutreis Belediye Başkanı Ali Server Yazgan, eşi Belgin Yazgan, Okul Müdürü Ali Özsöylemez, öğretmenler, dernek üyeleri, çok sayıda Turgutreisli işletmeci ve davetli yer aldı.

Yemekte düzenlenen açık artırmadan ise 2 bin 500 YTL gelir toplandı. Açık artırmada bisiklet, Turgutreis Sürücü Kursu tarafından ücretsiz ehliyet, Turgutreis Dershanesi tarafından 1 yıl boyunca ücretsiz matematik kursu, Ressam İsmet Özer’in tablosu verildi.

Gecenin sürpriz konuğu ise “ Masum” isimli keçiydi. Açık artırma sonucu keçi 500 YTL'ye alıcı buldu. Turgutreisli işletmeci Doğan Şimşekoğlu 500 YTL'ye aldığı keçiyi okula bağışladı.

Geceden elde edilen tüm gelirle 850 öğrencinin eğitim gördüğü Zeyyat Mandalinci İlk Öğretim Okulu’nda tüm sınıflara projeksiyon sistemi kurulacağı belirtildi.

Özel çekilişlerin yapıldığı yemekte öğretmenler bol bol dans ederek stres attılar. Zeyyat Mandalinci İlk Öğretim Okulu öğrencilerinden Erinç Türkmen ve Okan İlhan gitarlarıyla davetlileri büyülediler.

‘Her sınıfa bir projeksiyon makinesi’ kampanyasına yardımların çığ gibi büyüdüğünü belirten Zeyyat Mandalinci İ.Ö.Okulu Müdürü Ali Özsöylemez, şunları söyledi:  “Okulumuzda artık bilgisayarsız ve projeksiyon makinesiz sınıf kalmayacak. Öğrencilerimize Avrupa standartlarında kaliteli eğitim veriyoruz, bilgisayar sınıflarımızda öğrencilerimiz internete girerek dünyada olup bitenden haberdar olabiliyor ve çağdaş eğitim alıyorlar. Eğitime bir damlada sizden sloganıyla başlattığımız kampanyadan yaklaşık 7000 YTL gelir elde ettik. Okulumuza yardımda bulunan başta Belediye Başkanımız Ali Server Yazgan olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

.
Yayın Tarihi : 20 Mart 2006 Pazartesi 22:04:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?